Príprava zdravých a zároveň chutných jedál si často vyžaduje dlhé premýšľanie nad receptami, ktoré by nielen potešili chuťové poháriky, ale aj prospeli organizmu. Varenie na pare je výbornou voľbou, ako splniť obe požiadavky naraz. Navyše sú k dispozícii pomocníci, ktorí čas strávený v kuchyni spríjemnia a prípravu zdravých jedál uľahčia.

Či už trpíte problémami so žalúdkom alebo nie, stravovať sa nezdravo nie je pre telo vhodné. Netreba zabúdať na prevenciu a hľadanie možností ako nezaťažovať žalúdok, no pritom variť a konzumovať chutné pokrmy.

S pomocou elektrických parných hrncov rýchlo pripravíte zdravé jedlo veľmi rýchlo. Tieto prístroje umožňujú nachystať obed či večeru bez použitia veľkého množstvo tuku. „Vďaka vysoko kvalitnému nepriľnavému povrchu sa rizotá alebo rôzne iné pokrmy nepripália, a to aj bez pridania oleja,“ povedal Martin Gergely, vedúci obchodného oddelenia spoločnosti OKAY Slovakia. Parné hrnce sú vhodné najmä na prípravu ryže a rozličných druhov rizota, no okrem toho sú využiteľné aj napríklad na naparovanie rýb, mäsa a rôznych druhov zeleniny ako súčasti zdravého jedla.

Elektrické parné hrnce sú zložené z väčšej základnej nádoby a menšej určenej na varenie ryže, rizota či zeleniny. Samotné obsluhovanie hrncov je veľmi jednoduché a vďaka presklenému veku možno sledovať stav a proces varenia. Ovládanie týchto zariadení je rovnako nekomplikované a pohodlné. „Na väčšine parných hrncov nájdete prepínač na varenie alebo udržiavanie teploty a niektoré hrnce ponúkajú aj možnosť automatického vypínania,“ hovorí Martin Gergely.

Tip na prípravu celého obeda v jednom hrnci:
Veľkým benefitom parných hrncov je, že vďaka viacerým nádobám sa vytvárajú poschodia umožňujúce pripraviť celý obed v jednom čase. Zatiaľ čo v spodnej nádobe varíte polievku, vrchnú môžete využiť na naparovanie mäsa alebo rýb spolu so zemiakmi a zeleninou.
Tento spôsob prípravy kompletného obeda vám nezaberie viac ako pol hodinu a navyše okrem ušetrenia času sú tieto jedlá zdravšie, pretože v pare udusené pokrmy si zachovávajú vitamíny, chuť, vôňu aj farbu.