Spoločnosť Unilever, divízia Food Solutions, uvádza na slovenský trh nový rad ingrediencií Knorr Professional, ktorý ponúka širokú škálu vysoko kvalitných ingrediencií vyvinutých v spolupráci so svetovými kuchármi pre skúsených, náročných a kreatívnych kuchárov. Rad Knorr Professional ponúka redukcie, marinády, koreniacu zmes, bylinky a zeleninu v rastlinnom oleji. Tieto ingrediencie dávajú šéfkuchárovi úplnú slobodu dotvárať a upravovať svoje vlastné pokrmy. Knorr Professional je rad výrobkov, ktorý spĺňa najvyššie kulinárske požiadavky a pomáha kuchárom definovať vlastný individuálny štýl varenia.

Redukcia Knorr Professional s bohatou chuťou mäsa
Redukcie Knorr Professional sú profesionálne ingrediencie určené skúseným a náročným kuchárom, autorom výnimočných á la minute omáčok a štiav. Redukcie majú mnohostranné použitie. Dodávajú autentickú chuť a farbu pečeného mäsa a potrebnú konzistenciu. Nespornou výhodou redukcií je vyvážený obsah soli. Forma mäkkých pást sa dokonale rozpúšťa v pokrme. Redukcie Knorr Professional sú prírodnou ingredienciou, neobsahujú lepok, ani pridaný glutaman sodný, neobsahujú konzervačné látky ani umelé farbivá a majú preto kratšiu expiračnú dobu.

Hovädzia redukcia (800 g) obsahuje koncentrovaný hovädzí vývar, cesnak, zeleninovú šťavu a tymián.

Kuracia redukcia (800 g) obsahuje koncentrovaný kurací vývar, zeleninu a tymián.

Textúra redukcia: rozpúšťa sa rovnomerne a dodáva intenzívnu farbu a lesk vašej omáčke alebo šťave.
Všestranná ingrediencia: umožňuje vytvoriť základ pokrmu alebo len doladiť šťavu alebo omáčku.
Kuracie prsia s mäsovo-pečeňovou kroketou a hubovým krémom

Ingrediencie (4 porcie):
Kura
1 ks Kura
10 cl Olivový olej
20 g Maslo

Krokety
150 g Upečené kuracie stehná
100 g Kuracie prsia
40 g Pečeňová paštéta
20 g Hovädzia redukcia Knorr Professional
150 g Strúhanka
100 g Maslo
2 ks Vajcia
1/2 l Arašidový olej

Omáčka
2 ks Šalotka
200 g Šampiňóny
20 cl Červené víno Porto
30 g Hovädzia redukcia Knorr Professional
40 cl Smotana
10 cl Olivový olej
20 g Maslo

Príprava kuraťa
• Kura pečte pri 180 °C 1 – 1,5 hodiny.
• Odkrojte stehná a jemne ich nasekajte na malé kúsky, ponechajte ich bokom na prípravu krokiet.
• Odrežte kuracie prsia a dajte ich bokom.

Príprava krokiet
• Zmiešajte mäso z kuracích stehien a nadrobno nakrájané odrezky z kuracích pŕs. Pridajte kocky pečeňovej paštéty a Hovädziu redukciu Knorr Professional.
• Vytvorte malé knedlíčky, obaľte ich v múke, vajíčku a strúhanke. Usmažte dozlatista.

Príprava omáčky Albufera
• V hrnci rozohrejte olivový olej a maslo, orestujte nakrájanú šalotku a pokrájané šampiňóny.
• Pridajte červené Porto a Hovädziu redukciu Knorr Professional. Zjemnite smotanou, rozmixujte a prepasírujte.
Servírovanie:
Rozložte kuracie prsia na taniere, pridajte omáčku a servírujte s kroketami.

Odporúčanie šéfkuchára:
Ak použijete na tanier len malé množstvo omáčky, nezabudnite zvyšnú časť podať v omáčniku zvlášť.