Šťastný život bez bolesti, dobrá fyzická kondícia, psychická pohoda a vyrovnanosť. Utópia? Určite nie. Stav spokojnosti a fyzického zdravia je predovšetkým v našich rukách. Otázkou je či svoje telo poznáme, načúvame jeho signálom a či mu poskytujeme to, čo naozaj potrebuje.

Ľudské telo je dokonalý mechanizmus, ktorý si dokáže poradiť s mnohými zákernými nepriateľmi, ale má svoje limity. Keď mu nebudeme pomáhať a starať sa oň, limity sa budú postupne zužovať, až sa začnú prejavovať spočiatku menšie a potom vážnejšie zdravotné problémy. Vysoký krvný tlak, cukrovka, celiakia, osteoporóza, rakovina či mentálne ochorenia nie sú len otázkou dedičnosti. Pre spustenie akejkoľvek choroby sa musí stretnúť niekoľko faktorov. Jedným z najdôležitejších je životný štýl – strava, prostredie v ktorom sa zdržiavame, druh aktivít akým sa venujeme.

V súčasných životných podmienkach, dobe toxínov a výživovo chudobnej stravy nie je ľahké udržiavať telo v dobrom zdraví, ale možné to je. Aktívnym pohybom a úpravou stravovania, pitný režim nevynímajúc, môžeme dosiahnuť želaný efekt. Beh, plávanie, rýchla chôdza, bicyklovanie, posilňovanie alebo joga? Dôležité je vybrať si to čo nás bude baviť a čomu sa budeme venovať pravidelne. Voda tvorí cca 70% nášho tela, je nevyhnutná pre správne fungovanie všetkých dôležitých orgánov – srdca, pľúc, mozgu, svalov,… niet preto pochýb o dôležitosti pitného režimu. Približný odporúčaný denný príjem tekutín si dospelá osoba vypočíta najjednoduchšie tak, že svoju hmotnosť vydelí číslom 30. Napr. osoba s hmotnosťou 60 kg by mala denne prijať cca 21 tekutín (voda, bylinko-vé čaje, zeleninové šťavy a pod.).

Čo sa týka stravy, prvým krokom je obmedzenie príjmu potravín, ktoré organizmus prekysľujú a zaťažujú: údeniny, biely cukor, sladkosti, káva, sýtené nápoje, alkohol a netreba to preháňať ani s mäsom či mliečnymi produktmi. Ideálny očisťujúci jedálny lístok obsahuje napr. čerstvú alebo dusenú zeleninu, ryžu, strukoviny, orechy, semiačka, ryby a keď už mliečne produkty, tak z nepasterizovaného mlieka.

Významnú úlohu v zdravej výžive dnes zastávajú aj zelené doplnky stravy. Sú koncentrovaným zdrojom biologicky dostupných minerálov, vitamínov, enzýmov a aminokyselín, z ktorých mnohé v súčasnej bežnej strave chýbajú. Oproti syntetickým produktom predstavujú efektívnejšiu a bezpečnejšiu alternatívu doplnkovej výživy. Veľkou výhodou kvalitných zelených doplnkov stravy, ktoré
uvádzajú výživové hodnoty je, že vieme čo konzumujeme a aký efekt môžeme dosiahnuť. Toto je prípad nasledovných zelených „super – potravín“.

Jačmeň Green Power je sušená šťava z listov mladého zeleného jačmeňa. Odšťavovanie listov a sušenie šťavy prebieha za studena, vďaka čomu si prášok zachová aktívne enzýmy, chlorofyl a ďalšie živiny. Prášok zo zeleného jačmeňa má vysoký obsah vitamínu K, ktorý prispieva k správnej zrážanlivosti krvi a tiež k udržaniu zdravých kostí. Vysoký obsah živých enzýmov. V jednom grame prášku bola nameraná aktivita enzýmu SOD (super-oxid dizmutáza) viac ako 6200 jednotiek. Neobsahuje lepok.

Zloženie: 100% šťava z listov mladého jačmeňa v prášku.
Krajina pôvodu: USA
Hmotnosť: 100 g (na výrobu tejto dávky sa použilo cez 3 kg 100% čistej šťavy z listov mladého jačmeňa)
Rozmer dózy: 80 x 82 mm (priemer x výška)
Obsah: 66 dávok (1 čajová lyžička = 1,5 g)
Odporúčané dávkovanie: Dospelý 1 čajová lyžička 2x denne minimálne 20 minút pred jedlom. Dávku rozmiešajte v 150-200 ml vlažnej neperlivej vody a vypite. Deti od 3 rokov ½ čajovej lyžičky 1x denne. Pre dokonalé využitie vitamínov A, E a K odporúčame pridať do vody pred vymiešaním nápoja pár kvapiek olivového oleja.
Povolenie uvedenia produktu na trh: Rozhodnutie ÚVZ SR č.: OHVBPKV/7641/2011.

Pre dôkladnú vnútornú očistu a zbavenie organizmu ťažkých kovov, solí, toxínov a iných škodlivýn odporúčame užívať jačmeň po dobu približne 3 mesiacov (v závislosti od objemu dennej dávky, cca 3 balenia). Detoxikačná kúra je účinnejšia pri súčasnom užívaní jačmeňa spolu s chlorellou, prípadne spirulinou.

Spirulina Green Power je sladkovodná riasa Spirulina v tabletách. Má vysoký obsah železa, vitamínov A, D a K. Vitamín D pomáha udržiavať zdravé kosti, zuby, podporuje funkciu svalov, zlepšuje využitie vápnika a fosforu. Vitamín A prispieva k udržaniu zdravých slizníc, pokožky, dobrého zraku, posilňuje imunitu. Správnu zrážanlivosť krvi podporuje vitamín K. Železo pomáha pri látkovej premene, pôsobí proti únave a vyčerpaniu, prispieva k tvorbe červených krviniek a prenosu kyslíka v tele. Spirulina je aj zdrojom chrómu, ktorý prispieva k regulácii hladiny cukru v krvi.

Zloženie: 100% sladkovodná riasa Spirulina sušená lisovaná do tabliet pod tlakom bez spojovacích zložiek, bez akýchkoľvek prídavných látok, konzervantov či farbív
Krajina pôvodu: Taiwan
Hmotnosť balenia: 150 g (600 x 250 mg), Obsah balenia: 600 tabliet
Rozmer dózy: 80 x 82 mm (priemer x výška)
Odporúčané dávkovanie: Dospelí 3 x 3 až 5 tabliet denne pred jedlom. Deti od 3 rokov maximálne 5 tabliet denne.

Povolenie uvedenia produktu na trh: Rozhodnutie ÚVZ SR č.: OHVBPKV/5794/2012.

Existuje viac ako 25000 druhov rias, nachádzajú sa vo vode, v pôde, na skalách, na rastlinách. Ich veľkosť môže byť od jednobunkových až po obrie s dĺžkou viac ako 45 metrov. Makroriasy sú veľké ako morské rastliny, mikroriasy sú mikroskopické. Spirulina je jedným z druhov mikrorias, jej vedecké meno je Arthrospira platensis. Táto modro-zelená konzumovateľná riasa je už dlhé stáročia súčasťou ľudskej stravy a už viac ako 30 rokov podstupuje aj rôzne testy bezpečnosti. Špecializované farmy, kde je Spirulina pestovaná za prísnych hygienických podmienok, znemožňujú rast a vývoj kontaminantov siníc, ktoré sa vyskytujú v jazerách a prírodných vodných plochách. Samotná Spirulina obsahuje množstvo odborníkmi odporúčaných základných živín, ktoré chránia náš organizmus. Obsahuje najsilnejšiu kombináciu živín aká sa kedy našla v zrne, byline či potravine. 1 gram riasy Spirulina by sme z hľadiska obsahu živín vedeli prirovnať až ku kilogramu zeleniny.

Chlorella Green Power je sušená biomasa sladkovodnej riasy Chlorella pyrenoidosa v tabletách. Má vysoký obsah vitamínu A, železa a zinku. Vitamín A prispieva k udržaniu zdravých slizníc, pokožky, dobrého zraku, posilňuje imunitu. Železo podporuje tvorbu červených krviniek a prenos kyslíka v tele. Zinok prispieva k plodnosti, správnej reprodukčnej funkcii, reguluje hladinu testosterónu v krvi, pomáha udržiavať zdravé kosti, vlasy a nechty. Chlorella je aj zdrojom biotínu a riboflavínu (vitamín B2), ktorý podporuje nervový systém, látkovú premenu, pôsobí proti únave, chráni bunky pred oxidačným stresom.

Zloženie: 100% sladkovodná riasa Chlorella pyrenoidosa sušená, lisovaná do tabliet.
Krajina pôvodu: Taiwan
Hmotnosť: 75 g (300 x 250 mg), Obsah: 300 tabliet
Rozmer dózy: 63 x 75 mm (priemer x výška)
Odporúčané dávkovanie: Dospelý 3 x 4 až 6 tabliet denne pred jedlom. Deti od 3 rokov maximálne 5 tabliet denne. Výrobok nie je určený pre deti do 3 rokov.

Pre dokonalú vnútornú očistu a zbavenie organizmu ťažkých kovov, solí, toxínov a iných škodlivýn odporúčame užívať chlorellu po dobu približne 3 mesiacov (v závislosti od objemu dennej dávky, cca 2 balenia). Detoxikačná kúra je účinnejšia pri súčasnom užívaní chlorelly spolu s práškom z trávnej šťavy (jačmeň alebo ovos).

Povolenie uvedenia produktu na trh: Rozhodnutie ÚVZ SR č.: OHVBPKV/1544/2012.

Chlorella je jednobunkový organizmus, ktorý žije na našej planéte už približne 2 milióny rokov. Ide o zelenú sladkovodnú riasu odpradávna využívanú ako vhodný zdroj živín, predovšetkým bielkovín, minerálnych látok a vitamínov. Chlorella obsahuje najväčšie množstvo chlorofylu zo všetkých známych rastlín, ďalej je v nej obsiahnutý komplex živín nazývaný CGF (Chlorella Growth Factor – Chlorella rastový faktor), viac ako 50% bielkovín (neesenciálne a esenciálne aminokyseliny), sacharidy, vitamíny, minerálne látky, nenasýtené mastné kyseliny, vlákniny a nukleové kyseliny (RNA / DNA).

Superfood+ Green Power je komplex 28 výživných prírodných zložiek v práškovej forme. Má vysoký obsah vitamínu B12, ktorý prispieva k správnemu fungovaniu psychiky, nervového systému, zlepšuje látkovú premenu dôležitú pre tvorbu energie, pôsobí na zníženie únavy a vyčerpania. Vitamín B12 tiež podporuje tvorbu červených krviniek, správnu látkovú premenu homocysteínu* a prispieva k správnej funkcii imunitného systému. Produkt je obzvlášť vhodný pre osoby vystavené zvýšenej fyzickej a psychickej záťaži.

* Homocysteín je aminokyselina, ktorá patrí medzi základné stavebné látky bielkovín. Svojou agresivitou môže mať negatívny vplyv na cievy. Zvýšená hladina homocysteínu zvyšuje riziko kôrnatenia tepien, čo má priamu spojitosť s nedostatočným prekrvením srdca či infarktom. Aminokyselina podlieha veľmi zložitému metabolizmu. Vitamín B12 podporuje správnu látkovú premenu homocysteínu, čím pomáha predchádzať srdcovo-cievnym aj mentálnym ochoreniam (ateroskleróza; Alzheimerova choroba a iné druhy demencií). Čajová lyžička zmesi Superfood+ (3g) obsahuje až 43,1% ODD* vitamínu B12.

GREEN POWER COMPANY s.r.o.
Mlynské nivy 71, 821 05 Bratislava

Obchod: +421 918 77 47 74 +421 917 554 433; sales@greenpowercompany.eu

Objednávky: +421 918 89 00 50 +421 917 55 44 33 +421 918 774 774; (PO – PIA: 9:00 až 17:30h)