Polentová pizza

250 g kukuričnej krupice (polenty), 800 g nakrájaných paradajok, 125 g mozzarelly, 100 g dusenej šunky, 1 červená paprika, 100 g šampiónov, 10 čiernych olív bez kôstky, čerstvo mleté korenie, sušené stredomorské bylinky (napr. bazalka, oregano, tymián),
1 lyžica olivového oleja a soľ

1. Rúru vyhrejeme na 200 °C. V menšom hrnci privedieme do varu 750 ml vody s 1 lyžičkou soli. Vsypeme kukuričnú krupicu a za stáleho miešania varíme 5 minút, potom hrniec stiahneme z ohňa a necháme polentu pod pokrievkou asi 30 minút bobtnať.

2. Plech vyložíme pečiacim papierom a polentu rozotrieme na vrstvu asi 2 cm. Na ňu rozotrieme paradajky.

3. Mozzarellu nakrájame na plátky, šunku na kocôčky. Papriku očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké rezančeky. Šampióny utrieme papierovou utierkou a nakrájame na plátky. Olivy nakrájame na tenké koliečka a všetko rozložíme na pizzu.

4. Podľa chuti pizzu osolíme, okoreníme a posypeme sušenými bylinkami. Pokvapkáme ju olivovým olejom a v horúcej rúre pečieme asi 25 minút.

TIP
Polentovú pizzu môžete obložiť napríklad aj salámou, tuniakom z konzervy, kukuricou i čerstvou zeleninou.

Milí celiatici,
pošlite nám na e-mail: info@bezlepku.sk s predmetom mailu Celiakie, vaše obľúbené a odskúšané recepty na bezlepkové jedlá a trom z vás pošleme knihu, ktorú vám venuje vydavateľstvo JAN VAŠUT s. r .o., pod názvom

Celiakie
ÚSPEŠNÁ LIEČBA NEZNÁŠANLIVOSTI LEPKU
Nemecká spoločnosť pre celiakiu

Celiakia, chronické ochorenie tenkého čreva, sa v posledných desaťročiach dostáva do hľadáčika vedeckého záujmu. Vďaka tomu sa objavuje rad informácií o príčinách ochorenia, rôznych procesoch v samotnom čreve a v ďalších postihnutých orgánoch, o príznakoch ochorenia a ich priebehu. Napriek tomu sa ukazuje, že ešte stále zostáva jedinou nádejnou a úspešnou liečbou bezlepková diéta. Tento poradca by vám mal pomôcť krok za krokom prispôsobiť váš život bezlepkovému stravovaniu. To neznamená iba čítať pri nákupe starostlivo údaje o zložení a vedieť odhaliť skrytý lepok, aby ste si nakoniec dokázali vybrať tie správne výrobky. Prinášame vám aj recepty pre celodenné stravovanie, ktoré vám dokáže, že bezlepkové jedlo môže byť veľmi chutné.

www.vasut.cz