Prečo práve topinambur?
● Upravuje hladinu cukru a cholesterolu v krvi ● Znižuje glykemický index ● Reguluje obezitu ● Detoxikuje pečeň
● Posilňuje imunitný systém ● Podporuje vstrebávanie minerálov ● Reguluje krvný tlak ● Je prevenciou reumy, dny a osteoporózy ● Chráni hrubé črevo pred zápalmi ● Je silné prebiotikum

Prečo práve výrobky z topinambura značky Fytosal?
● BIO produkty prospešné pre vaše zdravie ● Výrobky neobsahujú škodlivé látky ● BIO produkty sú vhodné aj pre diabetikov a celiatikov ● Kúpou našich BIO produktov podporujete slovenských pestovateľov a výrobcov ● Naše produkty sú certifikované, čo zaručuje vysokú kvalitu vstupných surovín.

Základné znaky
● BIO ● EKO ● Hand-made ● Vyrobené na Slovensku


BIO sirup topinambur a zázvor

je jedinečným produktom, ktorý spája dve rastliny s vynikajúcimi vlastnosťami. BIO sirup topinambur a zázvor má priaznivé účinky pri nachladnutí, dráždivom kašli, pri črevnej infekcii a zápche. Topinamburovo zázvorový sirup mierne stimuluje srdcovú činnosť, mierne znižuje krvný tlak a hladinu cholesterolu. Je tiež vhodný pri nevoľnostiach spôsobených pohybom, chemoterapiou a pri rannej nevoľnosti. Topinamburovo zázvorový sirup je možné používať pri bolestiach hlavy a je to účinné afrodiziakum.

● Pozitívne pôsobenie na tráviaci trakt ● Priaznivo pôsobí na činnosť žalúdka ● Zmierňuje nevoľnosť ● Vhodný pri nachladnutí

BIO zázvorové Topinamburky
Sladká dobrota z topinambura a zázvoru je zdrojom pektínových látok, minerálnych látok a stopových prvkov.

Topinambur a celiakia
Topinambur neobsahuje lepok a chráni tenké črevo pred zápalom. Pridaním topinamburového prášku do múky sa zníži obsah lepku v pečive a zvýši sa obsahová hodnota potraviny. Topinambur obsahuje vysoký obsah železa, čím napomáha zmierňovať anémiu. Topinambur je taktiež nápomocný pri osteoporóze, ktorá môže vzniknúť následkom celiakie. Topinambur posilňuje imunitu a detoxikuje organizmus, čím napomáha k zmierneniu prejavov celiakie.

Firma Fytosal, s.r.o. od svojho vzniku v roku 2003 začala postupne presadzovať na slovenskom trhu produkty založené na unikátnom spôsobe extrakcie prírodných výťažkov z TOPINAMBURA. Unikátnosť spočíva v modernej technológii, ktorá umožňuje zachovať maximálne výživové hodnoty topinambura, v nadväznosti na špeciálnu agrotechniku pestovania a zberu plodín s vylúčením používania umelých hnojív a chemických ochranných prostriedkov.
Fytosal s.r.o. je pestovateľsko-obchodno-výrobná spoločnosť so sídlom v Dolnom Kubíne. Spoločnosť tvoria okrem iných aj majitelia s vedeckými poznatkami v oblasti vývoja a výskumu topinambura, čo stavia spoločnosť do pozície európskeho lídra v pestovaní topinambura a jeho aplikovaní na zdravie človeka. Za účasti akademika Kočneva sme na jar roku 2007 začali s pestovaním tejto rastliny aj na Slovensku, za účelom distribúcie čerstvých hľúz topinambura na Slovensku, ale aj za účelom výroby vlastných produktov. Od roku 2009 pestujeme štyri vyšľachtené odrody vhodné na pestovanie a výrobu výrobkov s maximálnym obsahom mikro – makro elementov v BIO kvalite. Od roku 2011 začala firma Fytosal vyrábať na Slovensku BIO produkty, čím sa snaží zachytiť súčasný trend a taktiež deklarovať vysokú kvalitu výrobkov. Portfólio produktov z topinambura je veľmi široké. Od výživových doplnkov, cez BIO potraviny, nápoje až k prírodnej kozmetike. Našim širokým portfóliom výrobkov z topinambura sa snažíme, aby si každý zákazník našiel v našich výrobkoch to svoje.

Naša filozofia
Cieľom firmy Fytosal je prinášať na trh kvalitné BIO produkty, určené pre širokú škálu klientov, od výrobcov až po koncového zákazníka. Charakter výroby našich BIO produktov pripomína malú manufaktúru, kde sa väčšina procesov vykonáva ručne s prihliadaním na vysokú kvalitu. Na trh prinášame kvalitné BIO potraviny vyrobené na Slovensku, ktoré sú vhodné okrem širokého spektra zákazníkov aj pre diabetikov a celiatikov. Príroda v sebe ukrýva tie najlepšie recepty na zdravý život, preto sme sa rozhodli využívať prostriedky priateľské k prírode. Kontrolované ekologické poľnohospodárstvo a produkcia BIO výrobkov je podľa nášho názoru tá správna cesta v dobe, kedy sa vyskytuje množstvo následkov spôsobených hlavne chemickými postrekmi a genetickou modifikáciou. Pri výrobe nie je použitá sacharóza. BIO certifikát zaručuje, že naše BIO produkty sú vyrobené z tých najkvalitnejších surovín. Prísne pravidlá ekologického poľnohospodárstva sú zárukou, že sa do produktov nepridávajú syntetické arómy, žiadne farbivá ani chemické konzervačné látky. Pôvod každého produktu je ľahko odsledovateľný až na ekofarmu z ktorej pochádzajú suroviny. Jednoducho povedané, viete čo jete.