Čerstvé pekárske droždie VIVO a FALA rovnako ako aj sušené droždie SAF INSTANT sú prirodzene bezlepkové a sú teda vhodné pre bezlepkovú diétu, či už sa jedná prípravu pečiva, nátierok alebo drožďových knedlí kov do polievok.

Spoločnosť Lesaffre Slovensko, a.s. si je vedomá potrieb svojich zákazníkov a preto dohliada, aby sa pri výrobe cielene používali suroviny a pomocné materiály, ktoré lepok neobsahujú.

Samotné droždie – kvasinková bunka – vo svojom organizme lepok netvorí a neobsahuje ho ani žiadna z ďalších použitých výrobných surovín. Škrob používaný ako filtračná vrstva používaná v procese výroby býva zdrojom obáv celiatikov, pretože sa v zanedbateľnom množstve môže (a skutočne sa dostáva) do finálneho výrobku. Všetky výrobné závody skupiny Lesaffre Group používajú výhradne zemiakový škrob, čím je vylúčené riziko akejkoľvek prítomnosti lepku v droždí.

Sušené droždie SAF INSTANT má trvanlivosť až 18 mesiacov, jednoduché a praktické použitie (zo sušeného sa nepripravuje kvások, iba sa zmieša s ostatnými ingredienciami) a výsledok je takmer vždy zaručený. Odporúčané dávkovanie je 5 – 10 g sušeného droždia Saf Instant na 500 g bezlepkovej múky.

Čerstvé lisované droždie v kockách, VIVO a FALA, je klasická forma droždia. Cesto sa pripravuje buď pomocou kvásku alebo zmiešaním droždia s ostatnými ingredienciami. Odporúčané dávkovanie je 1 kocka (42g) droždia VIVO alebo FALA na 500 g bezlepkovej múky.

VÝSLEDOK NEZÁVISLÉHO TESTU O NEPRÍTOMNOSTI LEPKU v DROŽDÍ a podrobnejšie informácie na www.lesaffre.sk (domácnosť / bezlepková diéta).