Ponúkané výrobky sú jedinečné svojím zložením a obohacujúcimi prvkami ako sú

● Amarant – obilnina neobsahujúca lepok. Vyznačuje sa mimo-riadnym obsahom a kvalitou bielkovín, vlákniny, minerálnych látok ako aj vitamínov, najmä B2. Vďaka obsahu zložených cukrov – škrobu amylopektínu a výhodnému glykemickému indexu je vhodná pri diabetickej diéte u pacientov s cukrovkou a u obéznych pacientov.

● Fruktóza – nezaťažuje organizmus, rýchlejšie metabolizuje bez spoluúčasti inzulínu. Je hodnotnejšia ako samotný cukor, je energetickou vzpruhou pre športovcov, pre organizmus zaťažovaný fyzickou a psychickou námahou. Fruktóza je preto vhodná aj pre diabetikov, staršie osoby a pre deti.

● Kyselina listová – je nezastupiteľná pri tvorbe červených krviniek, syntéze DNA a raste tkaniva. Stimuluje tvorbu žalúdočnej kyseliny, potláča zvyšovanie rizika a závažnosti infarktu myokardu. Nedostatok v tehotenstve je spojený s potratom, nízkou pôrodnou váhou novorodenca a defektmi nervovej trubice.

● Vláknina – Priaznivo ovplyvňuje tráviace procesy, peristaltiku čriev a samotné vyprázdňovanie.

Vysoký štandard kvality výrobkov sme vyvinuli pridaním výživových látok v zdravej forme – orieškov (sú veľkým zdrojom proteínov, minerálov a antioxidantov), ďatlí, hrozienok, brusníc a vitamínov.

● Brusnice – sú bohatým zdrojom vitamínov C a K a spolu s ob-siahnutými polyfenolmi fungujú ako efektívny antioxidant. Výborne účinkujú aj proti hnačke, skleróze, bolestivej menštruácii, a vďaka vysokému obsahu vitamínu C aj proti chrípke. Látky obsiahnuté v brusniciach chránia nielen pred zápalom močových ciest, ale rovnako aj pred infekciami v iných častiach tela.

● Arónia – plody arónie majú blahodarný vplyv na krvný obeh, znižujú hladinu cholesterolu v krvi a krvný tlak. Odporúčajú sa pri atero-skleróze. Prospešné sú aj pri cukrovke – obsahujú totiž prírodný sorbit – sladidlo vhodné aj pre diabetikov.

● Čierne ríbezle – obsahujú cenné výživné a pre zdravie človeka veľmi užitočné látky. Z cukrov je to najmä glukóza (hroznový cukor) a fruktóza (ovocný cukor), obsahujú veľké množstvo vitamínu C, ktorý pôsobí proti infekčným chorobám, pri tvorbe väziva, regenerácii kostných tkanív a pri hojení rán.

 

Pečivárne Liptovský Hrádok, s.r.o., Liptovská Porúbka 347, 033 01 Liptovský Hrádok
Telefón: +421 44522452, +421 445221062 Fax: +421 445207238
E-mail: marketing@plh.sk, odbyt@plh.sk

www.pecivarne.sk