Losos na pomarančoch prevoňaný tymiánom
Kuchyňa: medzinárodná
Obtiažnosť prípravy: Jednoduchý
Doba prípravy: 35 min.
Porcie: 4

Zoznam surovín:
losos 4 kusy (porcie)
pomaranča 2 kusy
olej olivový 20 gramov
tymián 4 vetvičky
soľ 2 štipky

Postup prípravy:

Z jedného pomaranča vytlačíme šťavu a zmiešame ju s olivovým olejom. Touto marinádou potrieme zo všetkých strán porcie rybieho mäsa, preložíme ich kúskami čerstvého tymianu a necháme 5 minút odpočinúť.

Druhý pomaranč dobre umyjeme, nakrájame na plátky a opečieme ich spolu s pripravenými porciami lososa na grile alebo na suchej panvici asi 6 minút z každej strany.

Na záver lososa osolíme a ihneď podávame.

Poznámka k receptu

Najviac šťavy majú kubánske pomaranče. Spoznáte ich podľa tenkej kôry, ktorá ide veľmi zle olúpať. Šťava je ale vynikajúca.