Králik na cibuli
Kuchyňa: medzinárodná
Obtiažnosť prípravy: Jednoduchý
Doba prípravy: 80 min.
Porcie: 4
Zoznam surovín
cibule 400 gramov
voda 0,3 decilitrov
bobkový list 3 kusy (celé listy)
jalovec 8 kusov (guličky)
nové korenie 8 kusov (guličky)
králičie mäso 4 kusy (stehná / porcia)
ocot Balsamico 0,3 decilitrov
soľ 3 štipky
Postup prípravy:
Králičie stehná umyjeme, osušíme a osolíme.
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kolieska alebo na väčšie kúsky a rozložíme ich do zapekacej misy. Cibuľu zalejeme balzamikovým octom zmiešaným s vodou a položíme na ňu pripravená králičie stehná. Na záver pridáme bobkový list a niekoľko guličiek nového korenia a jalovca.
Zapekaciu misu vložíme do rúry vyhriatej na 190 ° C a pečieme asi 50 minút, kým nie sú stehná mäkká. Počas pečenia králičie stehná prelievame vypečenou šťavou s cibuľou.