Treska s rozmarínom

Kuchyňa : medzinárodná
Obtiažnosť prípravy : Jednoduchá
Doba prípravy : 60 min .
Porcie : 4

Zoznam surovín:
treska 500 gramov ( filety )
pór 150 gramov ( na kolieska )
cibuľa šalotka 100 gramov ( pozdĺžne na polovice)
smotana kyslá 0,3 decilitrov ( light )
žĺtok 1 kus
rozmarín 4 vetvičky
olej 5 gramov ( na vymazanie misiek )
soľ 2 štipky

Postup prípravy:
Rybie filety rozdelíme na štyri časti a osolíme ich . Štyri zapekacej misky vytrieme olejom . Kyslú smotanu rozšľaháme so žĺtkom . Šalotky ošúpeme a pozdĺžne rozkrojíme na polovičky , pór dôkladne umyjeme a nakrájame na kolieska .
Do pripravených vymazaných misiek stočíme rybie filety poprekladané rozmarínom a medzi ne rozdelíme polovičky šalotiek a kolieska póru .

Ryby so zeleninou v miskách zalejeme smotanou so žĺtkom , misky vložíme do rúry vyhriatej na 200 ° C a pečieme asi 30 minút dozlatista .