Šalát tricolor

Porcie: 4 Obtiažnosť prípravy: jednoduchá Kuchyňa: talianska Doba prípravy: 15 min.

paradajky 4 kusy (vydlabaná)
syr Mozzarella 200 gramov (polené čerešnička)
avokádo 1 kus
olej olivový 4 gramy
bazalka 1 vetvička (nasekaná)

Postup prípravy:
Paradajky umyjeme, zrežeme im vršky a pomocou lyžičky vydlabeme dužinu, ktorú zbavíme semienok a nakrájame na kúsky. Avokádo rozkrojíme pozdĺžne na polovice, odstránime kôstku, dužinu olúpeme a nakrájame na plátky. Čerešničku mozzarelly rozpolíme.

Kúsky paradajkovej dužiny, avokádo a mozzarellu striedavo naplníme do vydlabaných paradajok. Na záver na každej paradajka striekneme pomocou rozprašovača trochu olivového oleja a posypeme ho nakrájanou bazalkou.