Bravčová panenka s feniklom

Porcie: 4 Obtiažnosť prípravy: Stredná Kuchyňa: európska Doba prípravy: 25 min.
zemiaky 6 kusov
fenikel 2 kusy ( čerstvý )
smotana na šľahanie 2 decilitre
maslo 20 gramov
šťava citrónová 1 lyžica
olej olivový
korenie
soľ
bravčové mäso 600 gramov ( bábika )

Postup prípravy:
Bravčovú panenku odblaníme, potrieme ju olejom, osolíme , okoreníme a krátko ju opečieme zo všetkých strán na panvici s trochou olivového oleja. Preložíme ju do pekáča a vložíme na 5 minút do rúry vyhriatej na 180 ° C.

Zemiaky v šupke dôkladne umyjeme a nakrájame na plátky . Fenikle očistíme , vyrežeme z nich hlúb a tiež ich nakrájame na plátky . Na panvicu, na ktorej sme opekali bábiku, nalejeme olej vložíme plátky zemiakov a pomaly ich z oboch strán opečieme . Osolíme ich , okoreníme a dáme bokom . Na panvicu prilejeme ďalší olej, pridáme maslo a nakrájaný fenikel a pomaly restujeme ľahko dozlatista. Pridáme niekoľko lyžíc vody a rýchlo podusíme. Nakoniec pridáme smotanu, rýchlo povaríme a ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou .

Mäso nakrájame na plátky a podávame s omáčkou s feniklom a plátkami pečených zemiakov.