Hit sociálnych sietí, ktorý pobláznil celý svet. Plnka tejto netradičnej čokolády pozostáva z pistáciového krému a chrumkavých rezančekov 𝙘𝙚𝙨𝙩𝙖 𝙠𝙖𝙩𝙖𝙞𝙛𝙞 (𝙠𝙖𝙙𝙖𝙮𝙞𝙛). Toto cesto však v bezlepkovej verzii neexistuje. Pokúsila som sa teda o jeho výrobu a myslím, že to vyšlo.
Recept na dva kusy.
Cesto kataifi:
110 g múka Universal Mix Liana
80 g kukuričný škrob
1 čl soľ
2 PL olej
320 ml voda
Čokoláda:
140 g kataifi cesto
50 g maslo
360 g pistáciová pasta
10 – 15 g sezamová pasta tahini
200 g mliečna čokoláda
200 g horká čokoláda
+ pár gramov bielej čokolády pre vzhľad (tú som zafarbila zelenou potravinárskou farbou a kurkumou)
POSTUP:
Na výrobu cesta zmiešame ingrediencie, cesto prelejeme cez sitko, umiestnime do cukrárskeho vrecka, urobíme si mini otvor, aby sme mohli robiť tenké rezančeky. Panvicu trošku potrieme olejom a vreckom nanášame cesto od stredu panvice akoby do špirály. Mne sa osvedčil tento spôsob, pretože tak sa na panvici opečie maximum cesta. Cesto opekáme len kým sa rezance nezačnú odliepať od panvice a hneď ich odložíme do misky. Cesto potom rozlámeme.
Formu na čokoládu pofŕkame farebnou čokoládou, tú stačí rozpustiť v mikrovlnke bez pridávania ďalšieho tuku. Čokoládu vo forme necháme stuhnúť v mrazničke a pridáme na ňu ďalšiu roztopenú čokoládu (100 g), ktorou potrieme aj steny formy, pomôžeme si lyžičkou. Opäť dáme zachladiť.
Na panvici na masle opečieme potrebné množstvo cesta kataifi, necháme vychladnúť. Potom primiešame pistáciový krém, tahini, zmes umiestnime do formy na stuhnutú čokoládu a uhladíme. Zmes zalejeme ďalšou roztopenou čokoládou (100 g) a dáme stuhnúť.
Celiakia s Magdalénou
Ing. Magdaléna Vyletelová