Cesto (16 ks)

125 g mletých mandlí

120 g banán

50 g bezlepkovej múky Schär Mix C Pâtisserie

3 vajíčka veľkosť M

3 PL kryštálového cukru

3 PL olivového oleja

1 ČL sódy bikarbóny

Na dozdobenie:

Mliečna, biela a Ruby Barry Callebaut čokoláda

Lyofilizované maliny

Kakao

Jedlé sušené kvety

Čokoládové pečate

Postup:

  1. Sypké ingrediencie zmiešame spolu a preosejeme cez sitko.
  2. Žĺtka oddelíme od bielkov.
  3. Žĺtka vymiešame s cukrom a potom pridáme olej a roztlačený banán.
  4. Bielka vyšľaháme a opatrne zapracujeme do žĺtkovej hmoty.
  5. Následne postupne zapracujeme sypké ingrediencie.
  6. Formu na šišky (donuts) vymastíme olejom alebo maslom.
  7. Naplníme cestom a pečieme približne 18 minút pri teplote 180 °C.
  8. Vychladnuté šišky máčame v čokoláde a zdobíme lyofilizovaným ovocím a jedlými kvetmi.

Martina Igondová

@littlesweets_by_martina

https://www.instagram.com/littlesweets_by_martina/

Recept nájdete aj v ročenke BezLepku 2025/2026, ktorú si môžete bezplatne stiahnuť na https://www.bezlepku.sk/rocenky-na-stiahnutie/