Cesto (16 ks)
125 g mletých mandlí
120 g banán
50 g bezlepkovej múky Schär Mix C Pâtisserie
3 vajíčka veľkosť M
3 PL kryštálového cukru
3 PL olivového oleja
1 ČL sódy bikarbóny
Na dozdobenie:
Mliečna, biela a Ruby Barry Callebaut čokoláda
Lyofilizované maliny
Kakao
Jedlé sušené kvety
Čokoládové pečate
Postup:
- Sypké ingrediencie zmiešame spolu a preosejeme cez sitko.
- Žĺtka oddelíme od bielkov.
- Žĺtka vymiešame s cukrom a potom pridáme olej a roztlačený banán.
- Bielka vyšľaháme a opatrne zapracujeme do žĺtkovej hmoty.
- Následne postupne zapracujeme sypké ingrediencie.
- Formu na šišky (donuts) vymastíme olejom alebo maslom.
- Naplníme cestom a pečieme približne 18 minút pri teplote 180 °C.
- Vychladnuté šišky máčame v čokoláde a zdobíme lyofilizovaným ovocím a jedlými kvetmi.
Martina Igondová
https://www.instagram.com/littlesweets_by_martina/
Recept nájdete aj v ročenke BezLepku 2025/2026, ktorú si môžete bezplatne stiahnuť na https://www.bezlepku.sk/rocenky-na-stiahnutie/