Ingrediencie
150 g mliečna čokoláda Barry Callebaut 33.6 %
100 g tmavá čokoláda Barry Callebaut 53.7 %
165 g Schär maslové sušienky Butterkeks – Petit Beurre
100 g pistácie
90 g maslo
50 ml smotana na šľahanie
1 PL vanilkový extrakt
1 PL čokoládový likér
Štipka soli
Na obalenie
Jemná kokosová múka
Postup
- Smotanu zahrejeme nad vodným kúpeľom, pridáme čokoládu, maslo, vanilkový extrakt, čokoládový likér a štipku soli.
- Sušienky nasekáme na menšie kúsky, ktoré primiešame spolu s pistáciami do čokoládovej zmesi.
- Necháme vychladnúť v chladničke cca 1,5 hodiny tak, aby sa s hmotou dalo pracovať a zároveň čokoláda nebola príliš tekutá.
- Pripravíme si potravinársku fóliu na ktorú nanesieme čokoládovo – pistáciovú hmotu.
- Vytvarujeme požadovaný tvar salámy. Pomocou fólie vytvarujeme salámu a na oboch koncoch spravíme uzly.
- Necháme stuhnúť v chladničke.
- Pred podávaním obalíme v kokosovej múke.
Martina Igondová
https://www.instagram.com/littlesweets_by_martina/
Recept nájdete aj v ročenke BezLepku 2025/2026, ktorú si môžete bezplatne stiahnuť na https://www.bezlepku.sk/rocenky-na-stiahnutie/