Ingrediencie

150 g mliečna čokoláda Barry Callebaut 33.6 %

100 g tmavá čokoláda Barry Callebaut 53.7 %

165 g Schär maslové sušienky Butterkeks – Petit Beurre

100 g pistácie

90 g maslo

50 ml smotana na šľahanie

1 PL vanilkový extrakt

1 PL čokoládový likér

Štipka soli

Na obalenie

Jemná kokosová múka

Postup

  1. Smotanu zahrejeme nad vodným kúpeľom, pridáme čokoládu, maslo, vanilkový extrakt, čokoládový likér a štipku soli.
  2. Sušienky nasekáme na menšie kúsky, ktoré primiešame spolu s pistáciami do čokoládovej zmesi.
  3. Necháme vychladnúť v chladničke cca 1,5 hodiny tak, aby sa s hmotou dalo pracovať a zároveň čokoláda nebola príliš tekutá.
  4. Pripravíme si potravinársku fóliu na ktorú nanesieme čokoládovo – pistáciovú hmotu.
  5. Vytvarujeme požadovaný tvar salámy. Pomocou fólie vytvarujeme salámu a na oboch koncoch spravíme uzly.
  6. Necháme stuhnúť v chladničke.
  7. Pred podávaním obalíme v kokosovej múke.

Martina Igondová

littlesweets_by_martina

https://www.instagram.com/littlesweets_by_martina/

Recept nájdete aj v ročenke BezLepku 2025/2026, ktorú si môžete bezplatne stiahnuť na https://www.bezlepku.sk/rocenky-na-stiahnutie/