Ingrediencie približne na 10 porcií:
INGREDIENCIE
Spodný korpus (18 cm forma)
70 g múky z tigrieho orecha
70 g práškového trstinového cukru
30 g tapiokovej múky
10 g kypriaceho prášku
5 g vanilkovej pasty
3 vajcia
Vrchný korpus (10 cm forma)
35 g múky z tigrieho orecha
35 g práškového trstinového cukru
15 g tapiokovej múky
5 g kypriaceho prášku
2,5 g vanilkovej pasty
1,5 vajcia (jedno celé a jedno žĺtko)
Malinový rozvar
500 g mrazených malín
165 g práškového trstinového cukru
20 g tapiokovej múky
Mascarpone krém
375 g mascarpone
100 g práškového trstinového cukru
375 g smotany na šľahanie (33%)
POSTUP
1. Príprava korpusov:
Žĺtka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, do ktorej pridáme vanilkovú pastu.
Všetky suché ingrediencie premiešame zvlášť. Bielka samostatne vyšľaháme do tuhého snehu.
Striedavo primiešavame suchú zmes a vyšľahané bielka do žĺtkov, kým nevznikne nadýchané cesto.
Cestá na spodný a vrchný korpus dáme do samostatných foriem a pečieme pri 165°C približne 15 minút. Menší korpus pečieme kratšie.
2. Príprava malinového rozvaru:
Mrazené maliny a práškový cukor zahrejeme v hrnci, kým sa maliny nerozvaria.
Pridáme tapiokovú múku a za stáleho miešania varíme, kým rozvar nezhustne. Necháme vychladnúť.
3. Príprava mascarpone krému:
Mascarpone, práškový cukor a smotanu na šľahanie vyšľaháme do hladkej, krémovej konzistencie.
4. Zloženie torty:
Upečené a vychladnuté korpusy prekrojíme na polovicu.
Každú vrstvu korpusu potrieme malinovým rozvarom a následne mascarpone krémom.
Vrstvy ukladáme na seba, čím vytvoríme poschodovú tortu.
Celú tortu obtrieme zvyšným mascarpone krémom a uhladíme.
5. Finalizácia:
Tortu necháme stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.
Pred podávaním ozdobíme čerstvým ovocím podľa chuti.
Múku z tigrieho orecha a iné zdravé produkty z tigrieho orecha zakúpite na www.tigernutplanet.com alebo v Butique Café Tigernut Planet na Štúrovej 1 v Bratislave.
Prajeme veľa radosti z pečenia : )
BEZLEPKOVÁ VÝZVA
Radi pečiete a súťažíte? TIGERNUT PLANET a BezLepku a Zuzana Rainet majú pre vás Bezlepkovú výzvu
www.tigernutplanet.com
www.bezlepku.sk
www.zuzanarainet.com
Upečte tortu z múky z tigrieho orecha od Tigernut Planet podľa ich receptu a pošlite nám svoje fotografie na e-mail: info@bezlepku.sk do 31.12.2024
Ozdobenie torty nechávame na vás!
Tú najkrajšiu nám pomôže vybrať fotografka a food stylistka Zuzana Rainet, ktorej fotografie nájdete na www.zuzanarainet.com.
Víťazná torta bude na www.bezlepku.sk a zároveň traja z vás môžu vyhrať produkty od www.tigernutplanet.com
Prajeme veľa radosti z pečenia