Vianoce sú plné lásky, pokoja a spoločných chvíľ strávených s rodinou. Sympatický cukrár a víťaz prvého ročníka známej televíznej súťaže v pečení Miňo Macuľa svojich najbližších vždy prekvapí nejakou dobrotou. Tie najlepšie recepty vraj pozná od svojej maminy. Inšpirujte sa tentoraz jeho receptom na sviatočný „Bounty“ dezert v bezgluténovom podaní. Stačí pridať trochu lásky, a bude tou najsladšou ozdobou na vašom sviatočnom stole.
Všetko potrebné na prípravu tohto receptu, vrátane bezlepkového a delaktózovaného sortimentu značky K-free, nájdete vždy za výhodnú cenu vo vašom Kauflande.
Prajeme dobrú chuť!
Bounty (kokos-čokoláda) rezy podľa Miňa
Cesto:
zmes na pečenie s čokoládou K-free
3 vajcia
200 g masla
10 g kakaa
Kokosová plnka:
250 g kokosu strúhaného
200 g práškového cukru
20 g vanilkového cukru
480 g mlieka
150 g marhuľového džemu
Čokoládový mousse:
200 g smotany na šľahanie 33 (1)
250 g čokolády 52%
2 plátky želatíny
300 g smotany na šľahanie 33 (2)
Poleva:
600 g čokolády
200 g kakaového masla
POSTUP:
Do nádoby dáme zmes na pečenie (bez čokoládok z balenia) a kakao, premiešame. Pridáme maslo a vajíčka, šľaháme do peny. Pridáme čokoládky zo zmesi na pečenie a premiešame. Takto pripravenú zmes vylejeme na plech alebo do ráfika cca 26x38cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme na 180 °C cca 150 minút. Po upečení necháme vychladnúť a necháme v plechu.
Pripravíme si kokosovú plnku. Mlieko s cukrom a vanilkovým cukrom privedieme do varu, vriacim mliekom zalejeme kokos, premiešame a necháme vychladnúť. Na čokoládový mouse potrebujeme smotanu, ktorú privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu. Pridáme želatínu a premiešame. Druhú smotanu vyšľaháme do konzistencie jogurtu a pomaly zamiešavame do čokoládovej zmesi.
Upečený korpus potrieme marhuľovým džemom. Na marhuľový džem dáme kokosovú plnku. Na ňu dáme čokoládový mousse a necháme aspoň 12 hodín v mrazničke. Po zmrznutí nakrájame na rezy a namáčame v roztopenej čokoláde. Tú pripravíme tak, že čokoládu vložíme do misky s kakaovým maslom a roztopíme v mikrovlnke alebo nad vodným kúpeľom. Do dezertu zapichneme špajdľu a namáčame do čokolády. Zdobíme podľa vašej fantázie. Prajeme dobrú chuť.
Foto cukrár Miňo Macuľa