Makový koláč s višňami a pudingom

jednoduchá príprava, dĺžka prípravy 30 minút, 9 porcií

INGREDIENCIE
100 g mletého maku

50 g trstinového cukru

120 g bieleho (rastlinného) jogurtu

2 vajíčka

30 ml (rastlinného) mlieka

štipka soli

na dokončenie:

12 g vanilkového pudingového prášku

1 PL trstinového cukru

150 ml (rastlinného) mlieka

100 g odkôstkovaných višní
práškový cukor


POSTUP

Mak premiešame s cukrom, jogurtom, žĺtkami a mliekom. Bielky vyšľaháme so soľou do pevného snehu a opatrne ho vmiešame do cesta. Cesto prelejeme do malého plechu (20 x 20 cm) vystlaného papierom na pečenie.

Pudingový prášok premiešame s cukrom a mliekom a povaríme ho do zhustnutia. Ešte horúci puding lyžicou naukladáme na cesto. Na záver koláč posypeme odkôstkovanými višňami a pečieme ho pri teplote 180 °C približne 25 minút. Koláčik podávame posypaný práškovým cukrom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 kúsok, koláč rozkrájame na 9 kúskov

Kalórie: 149
Bielkoviny: 5 g
Sacharidy: 21 g
Tuky: 5 g

https://www.krajpotravin.sk/receptar/makovy-kolac-s-visnami-a-pudingom

https://fb.watch/tH3Tc-K8L8/