Už ste to počuli? Viete, čo je tajná ingrediencia plnej zeleninovej chuti? Zeleninová koreniaca pasta Podravka Natur je do voza aj do koča – svojou plnou a bohatou chuťou zeleniny vyladí každý recept do dokonalosti. Pomôže vám s menu na večierok aj v každodennej kuchyni a radosť chuťovým pohárikom vyčarí dokonca aj na obyčajnom opečenom chlebíku. Je to vaše kulinárske eso v rukáve! Kvality Zeleninovej koreniacej pasty Podravka Natur potvrdzuje v recepte pripravenom špeciálne pre Podravku aj šéfkuchár slovenských i svetových celebrít Peter Varga. Jeho chutné receptové dielo nenafotil nik iný ako vynikajúci fotograf Dušan Křístek. Prajeme vám dobrú chuť!

Zeleninová panvička

Ingrediencie:

  • 1 veľká žltá cibuľa

  • 2 červené papriky

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 1 lyžička mletého koriandra

  • 1 lyžička sladkej papriky

  • ½ lyžičky mletej rasce

  • pálivá paprika podľa chuti

  • 6 stredných paradajok

  • ½ šálky pasírovaných paradajok

  • 1 lyžica Zeleninovej koreniacej pasty Podravka Natur

  • 4 vajcia

  • ¼ šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

  • ¼ šálky nasekaných lístkov čerstvej mäty

  • olivový olej, soľ a čierne korenie

Postup:

Vo veľkej panvici zohrejeme 3 lyžice olivového oleja. Pridáme cibuľu, červenú papriku, cesnak, Zeleninovú koreniacu pastu, štipku soli a korenia. Za občasného miešania varíme asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne. Pridáme paradajky. Prikryjeme a necháme dusiť 15 minút. Na záver odkryjeme a ešte chvíľu povaríme, aby zmes zredukovala a zhustla. Dochutíme.

Pomocou lyžice urobíme v paradajkovej zmesi 4 priehlbiny (uistíme sa, že sa jamky nedotýkajú). Do každej jamky jemne rozklepneme vajíčko.

Znížime teplotu, zakryjeme panvicu a varíme, kým bielka nestuhnú. Odkryjeme a pridáme čerstvú petržlenovú vňať a mätu. Pre zvýraznenie pikantnej chuti môžeme pridať viac čierneho korenia alebo pálivej papriky. Podávame s teplým pita chlebom alebo chrumkavým pečivom.

NÁŠ TIP: Zo zeleninovej panvičky sa dá jednoducho pripraviť aj originálna nátierka. Stačí zmixovať celý obsah panvičky (bez vajíčok), dochutiť Zeleninovou koreniacou pastou a chutná nátierka je hotová. Môžeme ju podávať teplú alebo studenú.