Pripravujete pre vašich hostí halloweensku párty? Tak to sa určite potešia „vražedne“ chutnému receptu, ktorý si pre vás aj dnes pripravila foodblogerka a sympatická finalistka známej TV show o pečení, Julka Ovšáková.
Burger s nakladanou cibuľkou a trhaným mäsom vám v kombinácii s pečenou žemľou bez gluténu určite bude chutiť rovnako dobre. Všetky suroviny na jeho prípravu nájdete pod jednou strechou v Kauflande.
BURGER S NAKLADANOU CIBUĽKOU, UHORKOU A TRHANÝM MÄSOM V BBQ OMÁČKE
Ingrediencie:
-
1 balenie celozrnných žemlí K-free na dopek
-
500 g bravčového pleca
-
BBQ omáčka K-Classic
-
1PL sušeného cesnaku K-Classic
-
2 PL soli
-
2 ČL mletého korenia
-
2 ČL mletého chilli
-
150 ml piva
-
2 PL slnečnicového oleja K-Classic
-
1 kyslá uhorka K-Classic
-
slaninka
-
kyslá smotana K-Classic
-
2 strúčiky čerstvého cesnaku
-
1 citrón
-
hlávkový šalát
Postup:
Bravčové plece nasolíme, nakoreníme a vložíme do zapekacej misy. Prilejeme pivo, BBQ omáčku, sušený cesnak, chilli a olej, poriadne premiešame. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 160 °C približne 4-5 hodín. Správne upečené mäso spoznáte tak, že sa bude ľahko rozdeľovať/trhať.
Z kyslej smotany, citróna a popučeného cesnaku spravíme dip. Celozrnné žemle opečieme pri 200 °C v rúre. Slaninku nakrájame na plátky a opečieme do chrumkava. Žemle rozrežeme na polovicu a obe časti potrieme dipom. Na tie spodné začneme vrstviť natrhaný hlávkový šalát, natrhané mäso, na plátky nakrájanú uhorku a opečenú slaninku. Navrch položíme druhú časť žemle a môžeme servírovať.
Pre viac inšpirácie na recepty bez gluténu (nielen od Julky Ovšákovej) navštívte aj kauflandkucharka.sk.