Pripravujete pre vašich hostí halloweensku párty? Tak to sa určite potešia „vražedne“ chutnému receptu, ktorý si pre vás aj dnes pripravila foodblogerka a sympatická finalistka známej TV show o pečení, Julka Ovšáková.

Burger s nakladanou cibuľkou a trhaným mäsom vám v kombinácii s pečenou žemľou bez gluténu určite bude chutiť rovnako dobre. Všetky suroviny na jeho prípravu nájdete pod jednou strechou v Kauflande.

BURGER S NAKLADANOU CIBUĽKOU, UHORKOU A TRHANÝM MÄSOM V BBQ OMÁČKE

Ingrediencie:

  • 1 balenie celozrnných žemlí K-free na dopek

  • 500 g bravčového pleca

  • BBQ omáčka K-Classic

  • 1PL sušeného cesnaku K-Classic

  • 2 PL soli

  • 2 ČL mletého korenia

  • 2 ČL mletého chilli

  • 150 ml piva

  • 2 PL slnečnicového oleja K-Classic

  • 1 kyslá uhorka K-Classic

  • slaninka

  • kyslá smotana K-Classic

  • 2 strúčiky čerstvého cesnaku

  • 1 citrón

  • hlávkový šalát

Postup:

Bravčové plece nasolíme, nakoreníme a vložíme do zapekacej misy. Prilejeme pivo, BBQ omáčku, sušený cesnak, chilli a olej, poriadne premiešame. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 160 °C približne 4-5 hodín. Správne upečené mäso spoznáte tak, že sa bude ľahko rozdeľovať/trhať.

Z kyslej smotany, citróna a popučeného cesnaku spravíme dip. Celozrnné žemle opečieme pri 200 °C v rúre. Slaninku nakrájame na plátky a opečieme do chrumkava. Žemle rozrežeme na polovicu a obe časti potrieme dipom. Na tie spodné začneme vrstviť natrhaný hlávkový šalát, natrhané mäso, na plátky nakrájanú uhorku a opečenú slaninku. Navrch položíme druhú časť žemle a môžeme servírovať.

Pre viac inšpirácie na recepty bez gluténu (nielen od Julky Ovšákovej) navštívte akauflandkucharka.sk.