Deka, horúci čaj a jesenná pohoda. Chýba už len jednoduchý recept, ktorý spríjemní domáce leňošenie a nezaťaží váš žalúdok. A to ani vtedy, keď si nedokáže poradiť s lepkom.

Božsky čokoládové muffiny k poobednému filmovému či seriálovému oddychu pod teplou dekou máte hotové raz-dva. Food blogerka Lenivá kuchárka premenila bezlepkovú zmes na pečenie čokoládových muffinov K-free na gastro-zážitok, ktorý si užijete aj na pohľad. Vyskúšajte jej recept.

Náš tip: Rovnako ako pri každom bezlepkovom varení či pečení, nezabudnite dbať na kontrolu zloženia každej z používaných surovín. Niekedy lepok nájdete aj tam, kde by ste ho najmenej čakali.

Bezlepkové čokoládové muffiny s čučoriedkami a ľahkým krémom podľa Lenivej kuchárky

INGREDIENCIE
na 12 muffinov

3 vajcia
150 ml mlieka
100 ml oleja
20 ml citrónovej šťavy

zmes na pečenie čokoládových muffinov K-free
hrsť čučoriedok

Krém
200 g mascarpone
100 g kyslej smotany
cukor/med
čučoriedky na ozdobu 

POSTUP

V miske vyšľaháme vajcia s mliekom, olejom a citrónovou šťavou. Prisypeme zmes na pečenie čokoládových muffinov a dobre premiešame. Následne do cesta pridáme hrsť čučoriedok a zamiešame. Cesto na muffiny necháme pár minút postáť. Zatiaľ si pripravíme plech na pečenie muffinov a papierové košíčky.

Papierové košíčky vložíme do formy na muffiny. V zmesi na pečenie čokoládových muffinov K-free nájdete klasické biele košíčky, ak však máte silikónové formičky na muffiny alebo vaše obľúbené farebné kombinácie papierových košíčkov, môžete použiť aj tie.

Košíčky naplníme cestom pomocou lyžice takmer doplna, nie však až po okraj. Plech s muffinmi vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 30 minút. Po upečení položíme muffiny na mriežku a necháme ich vychladnúť.

Medzitým si pripravíme krém. Do misky dáme mascarpone, kyslú smotanu a cukor alebo med podľa chuti. Krém vyšľaháme na nízkych otáčkach, ak je to potrebné, ešte ho trochu dosladíme. Na vychladnutý muffin navrstvíme pár lyžičiek krému. Ak je krém málo hustý, necháme ho pred zdobením hodinu postáť v chladničke. Na záver muffiny dozdobíme čučoriedkami.

Všetko potrebné (nielen) na prípravu tohto receptu nájdete v Kauflande. Vychutnajte si bezlepkové špeciality na rôzne spôsoby vďaka širokej ponuke značky K-free, určenej špeciálne pre zákazníkov s intoleranciou na lepok a laktózu.