Nová generácia chladničiek Family Hub disponuje umelou inteligenciou, ktorá výrazne zjednoduší nákupy.

Spoločnosť Samsung predstavila najnovšiu verziu chladničky Family Hub. Ponúka nové inteligentné funkcie, ktoré dokážu výrazne zjednodušiť a zautomatizovať nakupovanie potravín a ďalšie každodenné činnosti a dokonale sa prispôsobí užívateľom. Vďaka chladničke Family Hub vo verzii pre rok 2020 si rodiny budú môcť jednoduchšie vychutnať spoločné chvíle strávené v inteligentnej domácnosti plnej prepojených prístrojov. Termín uvedenia ani cena novej verzie Family Hub pre slovenský trh ešte nie sú stanovené.

„V uplynulých piatich rokoch od predstavenia prvej verzie Family Hub sme užívateľom ponúkli celý rad inovácií, ktoré zodpovedajú každodennému životu súčasných moderných a zamestnaných rodín,“ uviedol John Herrington, hlavný viceprezident a generálny riaditeľ oddelenia domácich spotrebičov spoločnosti Samsung Electronics America. „Najnovšia verzia Family Hub týchto inovácií prináša doposiaľ najviac. Do domácností sa s ňou dostanú personalizované inteligentné funkcie, vďaka ktorým budú k sebe rodiny bližšie.“

Najnovšia verzia chladničky Family Hub je jednoduchá, sofistikovaná a moderná, do súčasnej prepojenej kuchyne padne ako uliata. Výrobcovia vychádzali z niekoľkoročných skúseností a reakcií užívateľov a vybavili novú generáciu prístrojov originálnymi funkciami, o ktoré zákazníci prejavili záujem. Vo vnútornom priestore chladničky tak nájdeme kamery s umelou inteligenciou, vo výbave nechýba systém inteligentného plánovania nákupov ani recepty šité na mieru jednotlivým užívateľom. Nové Family Hub navyše rodinám umožnia zdieľať multimediálnu zábavu najrôznejšieho typu a ovládať rôzne zariadenia v prepojenej domácnosti.

Inteligentné plánovanie nákupov i varenia
Nová verzie chladničiek Family Hub je ešte jednoduchšia a ponúka vyššiu mieru personalizácie než predtým – užívatelia tak strávia menej času prípravou jedla a o to dlhšie si ho budú môcť vychutnať. Celý proces je prispôsobený na mieru majiteľovi – aplikácia Smart Recipes odporučí recepty podľa jeho chuti, chladnička navrhuje týždenný jedálniček podľa toho, aké potraviny v sebe práve má, a podľa aktuálnej situácie vie zostaviť aj nákupný zoznam.

Vnútorný priestor monitoruje osvedčený kamerový systém View Inside, avšak v novej podobe s úplne novou inteligentnou technológiou rozpoznávania obrazu. Vďaka nej kamery automaticky preskúmajú jednotlivé potraviny v chladničke, zistia, o aké produkty ide, a posielajú majiteľovi hlásenie, čo v chladničke pribudlo alebo ubudlo. Taktiež aplikácia Meal Planner je inteligentnejšia než predtým – funkcia Quick Plan ponúkne recepty na celý týždeň po jedinom kliknutí.

O ďalšiu novú inteligentnú funkciu Family Hub sa postarala startupová firma Whisk, zameraná na využívanie umelej inteligencie vo varení – tá sa nedávno stala súčasťou platformy Samsung NEXT. Technológia Whisk umožňuje naplánovať veľkú hostinu (alebo až týždenný jedálny lístok) podľa toho, koľko čakáte hosťov. Automaticky upraví recepty a pripraví nákupné zoznamy s potravinami, ktoré k príprave daných lahôdok potrebujete.

Nech má k sebe rodina bližšie
Aplikácia Family Board sa užívateľom predstavila minulý rok. Od tej doby môžu rodiny na tejto virtuálnej nástenke zdieľať napríklad svoje obľúbené piesne či fotografie, a pripomenúť si tak napríklad spoločne strávené chvíle. Nová verzia Family Board po prvýkrát podporuje aj video – záznamy je možné na chladničku posielať rovno zo smartfónov, a ešte tým vylepšiť spoločné zážitky.

Aby bolo zdieľanie ešte jednoduchšie, dočkala sa aktualizácie aj funkcia SmartView, vďaka ktorej si užívatelia môžu na chladničke zobraziť obsah z pripojeného televízora alebo mobilného zariadenia značky Samsung. Pri zobrazení na výšku si na veľkom displeji Family Hub môžete vychutnať videozáznamy natočené v tomto formáte na smartfóny, prípadne obľúbený obsah zo sociálnych sietí. Členovia rodiny si taktiež môžu púšťať hudbu zo svojich obľúbených streamingových služieb.

Ako pripojiť a ovládať inteligentnú domácnosť
Nová chladnička Family Hub taktiež zdvíha latku kvality, pokiaľ ide o ovládanie inteligentnej domácnosti. Najnovšie môžete v domácom prostredí sledovať a ovládať vyše tisíc produktov kompatibilných so štandardom SmartThings: zapínať a vypínať svetlá, sledovať, kto zvoní pri dverách, nastavovať teplotu v jednotlivých miestnostiach alebo zamykať vchodové dvere. Nový widget SmartThings Video umožňuje sledovať naraz obraz z niekoľkých bezpečnostných kamier. Z pohodlia kuchyne tak máte prehľad o celom dome či byte.

Nové softvérové funkcie Family Hub budú k dispozícii na jar. Ďalšie informácie o chladničke alebo ďalších domácich spotrebičoch sú k dispozícii na stránkach http://www.samsung.com.