Chceli by ste sa stravovať zdravo, no pritom sa neochudobniť o lahodné chute? Ako si s tým však poradiť, navyše ak máte problémy s lepkom, či ste vegetarián?

Máme pre vás skvelý tip:
Zdravá a vyvážená strava nesúvisí len s kvalitnými surovinami, ale aj s ich prípravou. Optimálne je siahnuť po takej príprave jedál, ktorá v nich zanechá čo najväčšie množstvo živín a zároveň uchová aj ich pravú chuť.

Najlepšie chute vďaka parnej rúre Electrolux
Varenie na pare je moderný spôsob prípravy jedál, vďaka ktorému pokrmy nestratia prospešné vitamíny a minerály, a navyše ostanú zachované bohaté chute všetkých pripravovaných jedál. Zabudovateľná parná rúra Electrolux CombiSteam Deluxe, model EOB8857AAX ponúka množstvo pokročilých funkcií. Od možnosti 3. úrovní varenia na pare, cez farebný displej s dotykovým ovládaním až po program parného čistenia, vďaka ktorému svoju rúru vyčistíte úplne bez námahy. Jednoducho rúra, ktorá vám dodá viac sebavedomia v kuchyni. Vyskúšajte varenie na pare a objavte skutočnú chuť jedla!

Nechajte sa inšpirovať týmto receptom na bezlepkový banánový chlieb, ktorý je vhodný aj pre vegánov. Milovníci čokolády budú mať tiež dôvod na radosť. A bonus navyše – všetko poľahky pripravíte v parnej rúre!

Ingrediencie:
4 banány (rozpučené)
1 polievková lyžica roztopeného kokosového oleja
1/3 šálky agáve sirupu
1 polievková lyžica chia semienok zmiešaná s 3 polievkovými lyžicami vody
drvená horká čokoláda
1 šálka špaldovej múky
1 polievková lyžica kypriaceho prášku
¼ polievkovej lyžice sódy bikarbóny
škorica
¼ polievkovej lyžice vanilkového extraktu
¼ šálky kokosového mlieka
2 polievkové lyžice kakaového prášku

Postup:
1. krok: Predhejte parnú rúru Electrolux CombiSteam Deluxe, model EOB8857AAX na 180 °. Zmiešajte rozpučené banány, kokosový olej, agáve sirup a zmes chia semienok v miešacej miske. Miešajte dokým nie sú ingrediencie dobre prepojené. Potom primiešajte múku a prášok do pečiva.

2. krok: Vezmite približne 1/3 cesta a zmiešajte ju s kokosovým mliekom, kakaovým práškom, drvenou čokoládou, škoricou a vanilkou. Zvyšok cesta nalejte do zapekacej misy a navrch pridajte pripravenú 1/3 zmesi. Nožom niekoľkokrát urobte „rez,“ aby ste vytvorili mramorovaný efekt. Navrch pridajte rozpučené banány.

3. krok: Pečte zhruba 35-40 minút alebo kým špáradlo vložené do stredu chlebíka vyjde čisté. Pred krájaním nechajte chlieb trocha vychladnúť. Dobrú chuť!