Ingrediencie
• 4 dcl studenej vody
• 12 g kvasníc
• 70 g prirodzene bezlepkovej kukuričnej múky / maizeny / zemiakovej
• 130 g prirodzene bezlepkovej bielej ryžovej múky / celozrnnej ryžovej
• 150 g prirodzene bezlepkovej pohánkovej múky / cirokovej
• 1 čajová lyžička soli
• 15 g fiberHusk (skorocel indický)
• sezamové semienka na posypanie
• olivový olej na vytvarovanie
• studená voda na potretie
Postup
1. Vo väčšej miske zmiešame všetky suroviny okrem fiberHusk-u.
2. Miesime vareškou až nedosiahneme celistvé a hladké cesto.
3. Do vymieseného cesta pridáme fiberHusk a krátko premiešame.
4. Cesto zakryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste po dobu 1½ hodiny.
5. Po vykysnutí s pomocou olivového oleja vytvarujeme 6 guľatých hamburgerových žemlí bez lepku a vajec.
6. Hamburgerové žemle uložíme na plech vystretý papierom na pečenie.
7. Rukou žemle jemne pripučíme a jemne potrieme studenou vodou.
8. Nakoniec hamburgerové žemle posypeme sezamovými semienkami.
9. Hamburgerové žemle bez lepku a vajec pečieme pri teplote 225 °C po dobu 22 minút.
Tip: Pre ešte lepšiu chuť a jedinečný pôžitok, odporúčam upečené žemle nechať 15 minút vychladnúť, rozkrojiť, potrieť z vnútornej strany olivovým olejom a jemne opiecť (najlepšie na grile).
zdroj: www.ugazdinky.sk