Ingrediencie
•    4 dcl studenej vody
•    12 g kvasníc
•    70 g prirodzene bezlepkovej kukuričnej múky / maizeny / zemiakovej
•    130 g prirodzene bezlepkovej bielej ryžovej múky / celozrnnej ryžovej
•    150 g prirodzene bezlepkovej pohánkovej múky / cirokovej
•    1 čajová lyžička soli
•    15 g fiberHusk (skorocel indický)
•    sezamové semienka na posypanie
•    olivový olej na vytvarovanie
•    studená voda na potretie

Postup
1.    Vo väčšej miske zmiešame všetky suroviny okrem fiberHusk-u.
2.    Miesime vareškou až nedosiahneme celistvé a hladké cesto.
3.    Do vymieseného cesta pridáme fiberHusk a krátko premiešame.
4.    Cesto zakryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste po dobu 1½ hodiny.
5.    Po vykysnutí s pomocou olivového oleja vytvarujeme 6 guľatých hamburgerových žemlí bez lepku a vajec.
6.    Hamburgerové žemle uložíme na plech vystretý papierom na pečenie.
7.    Rukou žemle jemne pripučíme a jemne potrieme studenou vodou.
8.    Nakoniec hamburgerové žemle posypeme sezamovými semienkami.
9.    Hamburgerové žemle bez lepku a vajec pečieme pri teplote 225 °C po dobu 22 minút.
Tip: Pre ešte lepšiu chuť a jedinečný pôžitok, odporúčam upečené žemle nechať 15 minút vychladnúť, rozkrojiť, potrieť z vnútornej strany olivovým olejom a jemne opiecť (najlepšie na grile).

zdroj: www.ugazdinky.sk