Radi maškrtíte a neviete si váš život predstaviť bez čokolády? Viete však, že tabuľková čokoláda je plná tukov a cukru, ktoré vášmu zdraviu vôbec neprospievajú? Vyskúšajte zdravé sladkosti vyrobené zo surových kakaových bôbov.

Ako neobrať kakaovú hmotu o prospešné látky
Základnou surovinou na výrobu čokolády sú kakaové bôby. V klasickom čokoládovom priemysle sa kakaové bôby pražia. Naše čokolády a zdravé sladkosti sú vyrobené z nepražených kakaových bôbov. Na výrobu kakaovej hmoty sa používa tradičný a šetrný spôsob spracovania. Po zbere sa plody otvoria a vyberú sa z nich bôby spolu s dužinou. Práve dužina zabezpečí proces fermentácie, ktorý dodá kakau unikátnu arómu. Kakaové bôby sa fermentujú niekoľko dní pri vlhkosti a teplote dažďového pralesa. Následne sa sušia na Slnku. Po vysušení sa bôby mechanicky melú niekoľko desiatok hodín. Aby nedošlo k prehriatiu melú sa pri nízkych otáčkach. Vznikne veľmi jemná pasta, ktorá sa vyleje na veľké tabule a následne  nechá stvrdnúť. Stvrdnutá kakaová hmota sa láme a balí. V priebehu celého procesu spracovania sa dbá na to, aby teplota nepresiahla 47 °C.

Nepražené kakao a jeho priaznivé účinky
Tým, že  pri spracovaní kakaových bôbov nie je využívané praženie si bôby ponechávajú široké spektrum minerálov, vitamínov A, B1, B2, B6, C, D, E a antioxidantov. Z minerálov sú to najmä horčík, železo, chróm, mangán, zinok, síra a meď. Takto upravené kakao obsahuje aj nenasýtené mastné kyseliny omega 6, ktoré v bežnej čokoláde nenájdete, pretože sa v dôsledku praženia znehodnocujú.

Účinky zdravých sladkostí
Zdravé sladkosti sú bez lepku, laktózy, GMO a rafinovaného cukru. Vďaka vysokému podielu vitamínov, minerálov a antioxidantov sú vhodné pre deti, dospelých a seniorov, ktorým záleží na ich vitalite a zdraví. Konzumáciou nepraženého kakaa a výrobkov z neho znižujete riziko vzniku rakoviny, srdcovo-cievnych chorôb, predchádzate starnutiu buniek a v neposlednom rade konzumácia kakaa priaznivo vplýva na vašu psychiku.  V našej ponuke môžete nájsť zázvor, machovku peruánsku, morušu, hrozienka, goji a mandle v surovej čokoláde a taktiež nepražené kakaové bôby.