Túto dobrotu pripravíte za 15 minút. Skutočne! Ide o super rýchlu, nepečenú tortu, ktorej čerstvá chuť je návyková. Navyše ingrediencie sa dajú obmieňať podľa toho čo máte práve doma po ruke. A čo je najlepšie je úplne bez múky, vajec, cukru a pridaných tukov.

Suroviny na jednu okrúhlu tortu veľkosti 20 cm

Na korpus:

2 stredne veľké jablká
1 1/2 hrnčeka vlašských orechov
hrnček sušených hrozienok
1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
med alebo javorový sirup na dosladenie
2 čajové lyžičky mletej škorice

Na polevu:

1 1/2 hrnčeka nesolených nepražených kešu orieškov
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
voda na zriedenie
med alebo javorový sirup na dochutenie
orechy na ozdobu

1, Jablká umyjem, vyberiem jadrovníky a nastrúham na jemno. Šupku neodstraňujem.

2, Mixérom rozsekám orechy na drobnejšie, pridám hroziennka, strúhané jablká a mixujem do jednodnej hmoty. Nerozmixujem však všetko na kašu, pretože by sme mali cítiť kúsky orechov a jabĺk pri jedení.

3, Pridám kokos, škoricu a dochutím medom alebo javorovým sirupom. Pokiaľ sú jablká sladšie, tak doslaďujem len trošku, pretože som pridala aj sladké hrozienka.

4, Korpusovú zmes vložím do tortovej formy alebo tortového kruhu, utlačím lyžičkou a zarovnám povrch.

5, Na polevu rozmixujem ponorným mixérom oriešky spolu s vodou, citrónovou šťavou a medom do hladkého krému. Krém natriem na korpus a dám vychladiť do chladničky. Pred podávaním ozdobím orechami.

zdroj: https://goo.gl/3oxBXV