Na košíčky budete potrebovať:

180 g kukuričnej hladkej múky
70 g ryžovej múky
50 g pohánkovej múky
80 g cukru múčka
200 g Hery
1 vajce
70 g mletých mandlí (nelúpaných)
35 – 40 malých papierových košíčkov

Heru si trochu rozpustite alebo nechajte celý deň von nech zmäkne, pridajte k nej ostatné suroviny a poriadne premiešajte až sa Vám všetko pekne spojí. Urobte si z cesta bochník a nechajte odležať v chladničke 2 dni. Nechajte naozaj čo najdlhšie uležať, cesto je potom oveľa lepšie. Pripravte si papierové košíčky. Z cesta robte malé guličky, do ktorých prstom vytlačíte jamku a dáme košíčky na plech. Pečieme v predhriatej rúre na 150 ° C. Necháme vychladnúť a naplníme dobrotou.

NÁPLNE
čokoládová klasika – rozpustíme dobrú čokoládu s maslom, tak, aby bola čokoláda hustá a plníme lyžičkou košíčky. Necháme stuhnúť a je hotovo 🙂

mandľový krém –  ak si vyberiete tento krém, nechajte košíčky iba predpiecť tak 10 minút (150 ° C), až trochu vychladnú, naplňte ich a dajte ešte s náplňou dopiecť. Asi tak 10 minút, ale radšej ich poriadne strážte, aby sa náplň nepripiekla.

100 g mletých mandlí + 100 g masla + 50 g cukru + trocha nastrúhanej kôry z pomaranča + 1 lyžička vanilkového extraktu (prípadne vanilkový cukor) a
štipka soli

džem podľa chuti (najlepšie ríbezľový) – všetko spolu zmiešame (okrem džemu) a plníme košíčky tým spôsobom, že 1 vrstva krému, jedna džemu a ešte jedna krému. Najlepšie vyzerá, keď použijete džem červenej farby 😉 Keď je hotovo, dáme ešte cca 10 minút dopiecť.

karamelová náplň (tu budem ešte len skúšať)
250 g nasekaných pekanových orechov + 600 ml smotany na šľahanie (min.33%) + 200 g tmavého trstinového cukru + 3 lyžičky kvalitnej instantnej kávy

Zvaríme smotanu s cukrom do medovej konzistencie, cca 10 minút, pridáme orechy a kávu, premiešame a necháme cez noc vychladnúť a uležať. S košíčkami použijeme rovnaký postup ako s mandľovým krémom … košíčky necháme predpiecť bez náplne a po pridaní náplne dopiecť.

zdroj: http://zijemebezlepku.blogspot.sk/p/recepty.html