Dovolenky sa už pomaly chýlia ku koncu. Návrat k realite vám môže spríjemniť domáca varená strava, ktorá práve na dovolenkách mnohým chýba. Praktické a ľahko ovládateľné spotrebiče MORA vám s jej prípravou pomôžu a varenie, ale aj následne čistenie, uľahčia.

Dokonalo upečené domáce dobroty vám pomôže pripraviť vstavaná multifunkčná rúrá na pečenie MORA VT 548 MX s programovateľným časom pečenia, špeciálnym rýchlym predhrevom (200°C za 6 min) a objemom až 67 litrov. Rúru si jednoducho nastavíte pomocou špeciálnych zatláčacích  gombíkov, ktoré vďaka ich osvetleniu ľahko nájdete aj po tme. Čas pečenia ustrážia digitálne programovateľné hodiny.

940_vt548mx_2

Praktickým pomocníkom každej kuchárky sú teleskopické výsuvné rošty pre bezpečnú manipuláciu s plechmi. Bezpečie gazdinkám zabezpečí aj chladiaci systém dvierok rúry ale aj ich komfortné zatváranie pri ktorom vám určite nehrozí popálenie. Špeciálny program čistenia rúry prekvapí svojou jednoduchosťou. Stačí naliať pol litra vody na plech na pečenie, umiestniť ho na dno rúry a zvoliť funkciu Water system. Nečistoty rozpustí para vytvorená ohrievaním a vy iba utriete vnútro rúry bez námahy handričkou, bez použitia čistiacich prostriedkov. Poteší aj energetická trieda A, ktorá ušetrí energiu.

Úsporné a zdravé varenie
Z hľadiska zdravej výživy je najvhodnejšou formou prípravy jedál jednoznačne dusenie a varenie. Pri týchto úpravách sa zvyčajne používa len malé množstvo tuku, preto tu nevznikajú takmer žiadne škodlivé látky. Moderné, rýchle, úsporné a najmä bezpečné varenie zabezpečí vstavaná indukčná sklokeramická platňa MORA VDI 641 FF.

940_vdi_641_ff

Domáce varenie zefektívnia a uľahčia štyri indukčné zóny a tiež funkcia Sprint, ktorá rýchlo navýši výkon až na 3,7kW, čo oceníte predovšetkým pri varení vo väčších nádobách. Časovač jednotlivých varných zón jednoducho nastavíte pomocou dotykového ovládania. Po odobratí nádoby z platne sa indukčná zóna automaticky vypne do minúty, no zvyškové teplo bude naďalej signalizovať jeho ukazovateľ. Detská bezpečnostná poistka uzamkne dosku a zachráni malých kuchárov pred nečakaným „varením“. Platňu je možné pripojiť na 380 ale aj 230V pri plnej funkčnosti, čo umožňuje použiť platňu aj v panelových bytoch.

350_ov_680_gČerstvý vzduch aj v kuchyni
Moderný dizajn s extra výkonom a nízkou hlučnosťou prináša odsávač pár MORA OV 680 G. Para, pachy a ďalšie nečistoty vďaka nemu miznú z kuchyne rýchlo a s maximálnou hlučnosťou len 53dB.

Vybrať si môžete zo štyroch rýchlostí výkonu, ktoré si navolíte pomocou jednoduchého dotykového ovládania. Odsávanie si naprogramujete podľa vašich aktuálnych potrieb alebo využijete extra funkciu 24 h, ktorá automaticky čistí vzduch v miestnosti každú hodinu v trvaní 5 minút.

Pri večernom či skorom rannom varení určite oceníte halogénové osvetlenie (2 x 20W), vďaka ktorému aj v šere dobre uvidíte do hrncov. Pri vyprážaní či príprave iných mastnejších pokrmov váš digestor ochráni kovový filter proti mastnotám. Stav filtra môžete sledovať pomocou ukazovateľa znečistenia.

www.mora.sk

zdroj a foto MORA alebo www.mora.sk