priloha-image_jpeg-20150608114414-5968-bsnf-8893-pb-openPatríte k ľuďom, ktorí potraviny z nákupnej tašky ukladajú do chladničky na najbližšie voľné miesto? Nerobte im to! Začnite ich ukladať tam kam patria a odmenou vám bude dlhšia čerstvosť a kvalita.

Ovocie a zelenina, ryby, mäso, syry či mlieko majú svoje presne určené miesto, ktoré zohľadňuje najlepšie podmienky pre konkrétny produkt. Správnym umiestnením docielite optimálnu teplotu pre skladovanie vašich potravín a teda dlhšiu čerstvosť surovín.

„Na najnižšej polici v chladničke je aj najnižšia teplota, ideálna pre ryby a mäso. Na trhu nájdete chladničky s „nulovou zónou“ –  zásuvkou, ktorá  zabezpečí optimálne uskladnenie a čerstvosť rýb a mäsa predĺži až o 10 dní,“ hovorí špecialistka Whirlpool Slovensko Darina Papáčová. „Stredná polica, takzvaná chladná zóna, slúži na skladovanie syrov, mlieka, bežných potravín dennej spotreby, lahôdok. Vrchná polica sa odporúča na odkladanie vajíčok, omáčok, masla či džemov.“ Zásuvky na dne sú samozrejme vyhradené pre ovocie a zeleninu.

tab2

Najteplejším miestom chladničky sú priečinky vo dverách, a preto do nich patria nápoje, nálevy, horčica či podobné pochutiny.
V prípade, že v chladničke skladujete malé množstvo potravín, odporúča sa použiť  polica nad zeleninou a ovocím, pretože je to najchladnejšie miesto v chladničke. V opačnom prípade, keď chladnička doslova praská pod ťarchou zásob, využite metódu FiFo (First in First out ). Nakúpené potraviny patria za tie, ktoré sú už v chladničke uložené.

„Nové technológie priniesli komfort aj v oblasti zabezpečenia ideálneho prostredia a kontroly teploty a správnej vlhkosti v chladničke. Teplotu si regulujte na klimatizácii, chladnička si ju vďaka 6. zmyslu skontroluje a upraví sama podľa potreby,“ podotýka Darina Papáčová, špecialistka Whirlpool Slovensko. „V nových typoch mrazničiek zasa nájdeme napríklad inováciu proti kolísaniu teploty, ktorá zabraňuje vytváraniu ľadových popálenín na jedle. Je však treba mať na pamäti, že potraviny v mraziacej  časti majú svoju odporúčanú dobu uskladnenia.“
Odporúčaná doma uskladnenia mrazených potravín – pokračovanie

tab1
TIP: Keď práve kúpenú múku, namiesto do skrinky, uložíte na pár týždňov do mrazničky, nízke teploty vyhubia mole aj s vajíčkami.

Nová éra v skladovaní potravín sa volá SUPREME NOFROST

Trend zdravého životného štýlu pohltil mnohých Slovákov. Chceme jesť veľa ovocia a zeleniny, vyberáme si čerstvé mäso, ryby aj mliečne výrobky. Kvalita bez konzervantov však znamená aj oveľa rýchlejšiu kazivosť potravín. Zdravá zelenina plná vitamínov sa však nemusí premeniť na zvädnutý kus vhodný už len do odpadkového koša. Výrazne dlhšia čerstvosť, kvalita, chuť aj farba chladených a mrazených potravín sú výsledkom nového radu chladničiek Whirlpool Supreme NoFrost, ktoré prinášajú jedno z najlepších beznámrazových riešení na trhu.

Beznámrazová technológia NoFrost v mraziacej časti kombinovanej chladničky je už relatívne bežným štandardom, ktorý však zo sebou prináša aj nedomyslené nedostatky ako vysušovanie potravín, a teda skracovanie ich životnosti, miešanie pachov medzi chladničkou a mrazničkou  alebo námrazu na potravinách v chladiacej časti. Whirlpool Supreme NoFrost sa vysporiadal so všetkými nedostatkami pôvodných technológií a prináša ideálne riešenie Dual Total NoFrost – dva kompletne oddelené chladiace okruhy. Vzduch v chladničke cirkuluje, vlhkosť je aktívne kontrolovaná a udržiavaná na ideálnej úrovni 70 – 85%, čím až 4-násobne  predlžuje čerstvosť a kvalitu skladovaných potravín. Navyše, studený vzduch z mrazničky sa nedostane do chladničky a potraviny tak nevysuší. V praxi to znamená, že napr. životnosť šunky či syrov Whirlpool Supreme NoFrost predĺži o takmer 4 dni, hrušiek až o 17 dní.

Technológia 6. Zmysel Fresh Control kontroluje správnu teplotu a vlhkosť po otvorení chladničky, technológia Freeze Control zase udržiava ideálne podmienky v mrazničke. Mrazené potraviny sú po rozmrazení chutnejšie a nemení sa ich farba ani chuť.

Výnimočne prepracovaný interiér s pôsobivými  vychytávkami
Activ 0° udrží čerstvosť vašej ryby a mäsa až desať dní a vytvorí ideálne prostredie pre skladovanie takýchto delikátnych potravín. Špeciálna zásuvka s funkciou Activ 0° má vlastný chladiaci okruh a senzor, ktorý môžete podľa potreby vypnúť, ak práve nemáte na nákupnom zozname mäso či ryby. Zásuvka sa následne prispôsobí teplote v chladničke a vy získate ďalší priestor pre zeleninu či ovocie.

S funkciou Quick Ice si ľadový čaj, kokteil či chladenú limonádu môžete aj v horúcom lete dopriať kedy sa vám zachce. Ľadové kocky budú pripravené za menej než 30 minút.
Na špeciálny obdĺžnikový box pre uskladnenie a následné servírovanie, napr. syrov, si veľmi rýchlo zvyknete a oceníte ho, keď vám príde návšteva. Celý systém vnútorných políc je prepracovaný a nechýbajú v ňom police na fľaše, posuvné priehradky vo dverách alebo priehradky pre drobné potraviny.
Vďaka dômyselnému vnútornému systému  bude vo vašej chladničke stále poriadok a vy si naň môžete kedykoľvek posvietiť osvetlením LED Diamond Theater (v rade najvyšších modelov). Vďaka tomuto súboru LED svetiel v stropnej, bočnej a zadnej stene získate dokonalý prehľad o celom obsahu chladničky.
Ani perfektná chladnička nepodá najlepší výkon, ak jej dvierka z rôznych dôvodov zostanú otvorené. Šikovná signalizácia, ktorá vás upozorní na otvorenú chladničku, zabráni stratám a škodám. Dvierka XlenFIT prinášajú aj vylepšenie vďaka ktorému umiestnite chladničku do rohu alebo zasuniete do vstavanej skrinky bez toho, aby ste si museli nechať priestor na presah pri otváraní.

Dizajn Absolute – chladnička ako nová dominanta kuchyne
Rovnako ako ostatné spotrebiče Whirlpool v dizajne Absolute, aj nové chladničky sú charakterizované hladkými, priamymi líniami. Chladničky je tak možné dokonale zladiť s ostatnými spotrebičmi v domácnosti a zaistiť tak ich jednotný vzhľad.
Zákazníci si môžu vybrať z modelov v štandardnej nerezovej alebo bielej úprave, v ponuke však nájdu aj netradičné povrchové prevedenia, ako napr. prémiové čierne sklo či atypická strieborná v horizontálne brúsenom nereze.

BSNF 8892 IXLuxus v kuchyni sa volá „Čierna perla”
Jedným z  najzajujímavejších modelov nového radu je bezpochyby kombinovaná chladnička BSNF 8893 PB v prevedení čierne sklo v energetickej triede A+++. Punc luxusu dodáva minimalistické dotykové ovládanie nad integrovanou rukoväťou, ktoré v kombinácii s tmavou farbou povýšilo túto chladničku na skutočnú dizajnovú dominantu modernej kuchyne. Medzi zaujímavé nastavenia patria napríklad Party mód či možnosť rýchleho schladenia alebo zmrazenia potravín.
Viac informacií nájdete na www.whirlpool.sk alebo na www.supreme-nofrost.sk

960_mp1-large-nofrost960_mp3-large-nofrost 960_mp2-large-nofrost