350_stitek-VT-Philips-skOdpoveď na túto otázku býva individuálna a skrýva v sebe veľa vecí. Jednou z tých, na ktoré sa môže spoľahnúť väčšina z nás, sú šikovní pomocníci v podobe modernej techniky. Aby zvládli rôznorodosť kuchynských činností a kuchárovi zostalo viac času na kreatívne kúzlenie s chuťami, býva ich niekedy celý zástup. Zbytočne. Jeden kuchynský robot s prívlastkom 6 v 1 vyrieši mnohé veci sám.

Melie mäso aj kávu
Hlavne pri príprave niekoľkochodového menu hrozí, že sa časom stratíme v množstve činností a riadu. Jednoduchá zostava kuchynského robota  HR7958/00 Avance Collection od Philipsu sa postará o to, aby vás podobný chaos nezomlel. Zomleté však bude mäso i káva. Jeho súčasťou je totiž mlynček na mäso so samopodávaním i samostatný mlynček na kávu a iné suché prísady. Oba sa roztočia vďaka výkonnému 900-wattovému motoru.

960_HR7954_7958_metal_tools copy

Vesmírne mixovanie
Na otvorené rameno, ktoré sa odklápa nahor, možno pripojiť ďalšie nástroje. Bez problémov sa postarajú o činnosti z trochu iného súdka. Kovový hák na miesenie, šľahacia a miešacia metlička sa ocitnú na svojom mieste vďaka jednoduchému otočeniu. Rovnako ľahko sklopíte späť celé rameno. Na všetko stačí jedna ruka. Samotné mixovanie využíva planetárny pohyb, takže prísady sa premiešajú naozaj dobre. Možno pri tom využiť až 7 rýchlostí.

Od ľadového kokteilu po detskú výživu aj vo veľkom
Veľké množstvo rôznorodých jedál takto vzniká v robustnej kovovej nádobe s objemom 4 l a kapacitou na vymiesenie 1 300 g cesta. To sú až 2 bochníky chleba alebo 4 30-centimetrové pizze. K nádobe je stále voľný prístup, takže presne viete, čo sa v nej práve deje, a bez problémov to usmerníte pridaním potrebných prísad. Disky na krájanie, sekanie, strúhanie a granulovanie pracujú v 1,5-litrovej nádobe. Jej 1, 25-litrová príbuzná zasa obsahuje odnímateľnú hviezdicovú čepeľ. Robot HR7958/00 z radu Avance ňou zmixuje zeleninu na detskú stravu i podrví ľad. Lis na citrusy je v tomto prípade samozrejmosťou.

Čistá šikovnosť
Tí, ktorí chcú pri varení staviť na všestrannosť, to teda jednoznačne môžu skúsiť s týmto modelom do Philipsu. Robot HR7958/00 sa stal víťazom dTestu spomedzi vybraných 14 kuchynských robotov. Bez obáv sa naň môžete obrátiť a spestriť vaše kulinárske zážitky. Jeho kvalitám nasadzuje korunku jednoduchý spôsob čistenia. Vďaka špeciálne zaobleným hranám je nádoba aj telo robota čisté raz-dva. S očistou príslušenstva však pomôže aj umývačka riadu.

960__HR7958_front