Našimi základnými hodnotami sú tvorivosť, dôvera, vášeň, spokojnosť zákazníka a vynimočnosť! Týmito hodnotami sa riadime už 80 rokov a na viac ako 40 trhoch.

podravka_1_960

podravka_head1

podravka_recept_1_960
Grilované kurča

Zloženie:
600 g kuracích pŕs,
8 ks dlhých vetvičiek rozmarínu,
300 g cukety,
300 g baklažánu,
1 žltá paprika,
1 zelená paprika,
390 g Podravka krájaných paradajok,
1 lyžicu Podravky ochucovadla Stredomorie,
70 ml Prosecca,
30 ml olivového oleja,
10 lístkov šalvie,
soľ, čierne korenie.

Príprava:
Kurča nakrájame a okoreníme. Papriky, cuketu a baklažán nakrájame na kocky rovnakej veľkosti. Z rozmarínu urobíme špíz tak, že 2/3 dĺžky každej vetvičky rozmarínu očistíme od lístkov a na vetvičku napichnime kúsky kurčaťa, papriky, cukety a baklažánu. Posypeme Podravkou Stredomorie a grilujeme. Lístky šalvie jemne opražíme na olivovom oleji, pridáme krájané paradajky, Prosecco, soľ a korenie. Omáčku zredukujeme a podávame ku grilovanému špízu.

Tip stredomorskej kuchyne: tieto špízy sú najchutnejšie s bielym mäsom (kuracina, morčacina). Ak použijete morčacinu, nakrájajte ju na kocky, posypte Podravka ochucovadlom Stredomorie a nechajte v olivovom oleji niekoľko hodín, aby mäso po grilovaní ostalo šťavnaté.

podravka_recept_2_960

Paradajkové potešenie zo Stredomoria

Zloženie:
1 cibuľa,
2 strúčiky cesnaku,
140 g Podravka paradajkového pretlaku,
390 g Podravka krájaných paradajok
s bazalkou a oreganom,
500 ml vody alebo zeleninového vývaru,
olivový olej,
kyslá smotana, korenie,
soľ, trstinový cukor,
parmezán, bazalka na ozdobenie.

Príprava:
Na rozohriatom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridáme paradajkový pretlak a krájané paradaj-ky s bazalkou a oreganom. Ochutíme soľou, korením a  trstinovým cukrom. Varíme približne 10 minút. Pridáme zeleninový vývar alebo vodu, všetko spolu premiešame a necháme zovrieť. Servírujeme s kyslou smotanou, parmezánom, ozdobené  lístkom bazalky.

Tip stredomorskej kuchyne: ak ste milovníkom pikantných jedál, odporúčame Podravka krájané paradajky s chilli.