ryba_kosice_bez_lepku_3

LOSOS SO ŠPARGĽOU

300 g lososa
30 g masla
1/2 stredne veľkého zeleru
1 strúčik cesnaku
1 malá čili paprička
1 PL olivového oleja
dva väčšie zemiaky
citrón, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať
a na podávanie uvarená špargľa
alebo zelený hrášok

Lososa dáme na rozpálenú panvicu s olivovým olejom najskôr kožou dolu a opekáme z každej strany asi 4 minúty. Keď je pekne prepečený vyberieme ho z panvice a do tej istej panvice dáme maslo, na plátky nakrájaný cesnak a čili podľa chuti. Cesnak opekáme do zlatista. Lososa vložíme naspäť do panvice a necháme prehriať.

Očistený zeler nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Asi po 5 minútach pridáme nakrájané zemiaky a varíme asi 15 – 20 minút až kým zeler zmäkne a uvaria sa aj zemiaky. Scedíme, pridáme trochu masla, popučíme
a zelerové zemiaky máme pripravené.

Na tanier dáme zelerové zemiaky, plátok lososa a polejeme maslovou omáčkou s cesnakom a čili. Trochu okoreníme a servírujeme s plátkom citróna, uvarenou špargľou alebo zeleným hráškom.

ryba_kosice_bez_lepku_2