Na korpus potrebujete
1 šálka hrozienok
1 šálka sušených marhúľ
1 šálka mandlí
2 PL kokosového oleja

Na natieranie korpusu
2 dl malinového džemu

Na čokoládový krém
2 dl kokosového oleja
2 dl makové mlieko
2 PL medu
7- 8 dkg kakaového prášku

Na polevu a ozdobenie
rozpustenú čokoládu
drobné ovocie
kryštálový cukor na karamel

Hrozienka, sušené marhule a drvené mandle mixujeme na hmotu spolu s kokosovým olejom. Hotovú hmotu rovnomerne natlačíme do tortovej formy. Celé natrieme malinovým džemom a dáme do chladničky, kým urobíme čokoládový krém. Urobíme si najskôr husté makové mlieko – postup nájdeme aj na www.miomat.sk. Nad parou roztopíme kokosový olej do ktorého pridáme med, husté makové mlieko a kakaový prášok. Všetko spolu zmiešame a krásne spojíme do krému. Čokoládový krém nalejeme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky. Na tortu nalejeme rozpustenú čokoládu, ozdobíme ju drobným ovocím a ozdobami z páleného cukru – karamelu.

Na obľúbené ozdoby z karamelu, ktoré ozvláštnia každý zákusok alebo tortu potrebujeme iba trochu cukru a trpez-livosti. Sú krásne a tak sa nám námaha pri ich zhotovení vráti v podobe radosti našich najmilších. Pred karamelizovaním kryštálového cukru si do mrazničky vložíme obrubu z tortovej formy. V panvici pri stálom miešaní karamelizujeme cukor až kým dosiahneme vláčnu konzistenciu, neustále túto hmotu miešame. Na papier na pečenie si na dosku položíme z mrazničky schladenú obrubu z tortovej formy, na ktorú z lyžičky s tekutým karamelom necháme stekať tuhnúci karamel podľa svojej fantázie. Veľa radosti z pečenia a dobrú chuť !

630_meinl_dzemy_w