Pečená cuketa

Na prípravu budeme potrebovať :

4 malé/stredné cukety,
2 PL olivového oleja,
kôra z 1 citróna,
2 strúčiky cesnaku,
3/4 šálky jemne nastruhaného parmezánu,
soľ a čerstvo namleté korenie.

Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si plech na pečenie,ktorý vystelieme papierom na pečenie.

Cuketu si narežeme na hrubšie hranolky (cuketu prekrojíme pozdĺžne na polovicu a každú polovicu ešte na polovicu – z každej cukety Vám vyjdu 4 hranolky).

V malej miske si zmiešame olivový olej, citrónovú kôru a cesnak.

Cukety si poukladáme na papierom vystlaný plech a pomocou štetca na nich nanesieme cesnakovo – parmezánovú pastu. Snažíme sa rovnomerne nanášať,aby bola celá cuketa natretá.

Takto natreté cukety ešte posypeme parmezánom, posolíme a okoreníme.

Pečieme v trúbe 11 – 13 minút (grilovanie z vrchu aj zospodu) a potom plech premiestnime na čo najvyššie miesto v trúbe a nastavíme grilovanie z vrchu. Grilujeme ešte niekoľko minút, aby sa nám parmezán sfarbil dozlata.

Upečené vyberieme a podávame ešte teplé.