GRANKOVÁ Batida
Na prípravu jednej porcie potrebujete:
30 ml kokosového likéru Batida alebo barmanského kokosového sirupu
60 ml ananásového džúsu
80 ml GRANKA (3-4 kávové lyžičky GRANKA + 80 ml studeného mlieka)

Postup: Do šejkru plného ľadu pridáme všetky ingrediencie a premiešame, nalejeme do pohára a ozdobíme napr. plátkom ananásu. Ihneď podávame.
Pokiaľ nahradíme kokosový likér kokosovým sirupom, vznikne nealko varianta.

TIP: Rovnaký kokteil môžeme pripraviť i s jahodovou príchuťou, pokiaľ použijeme jahodový likér alebo barmanský sirup jahoda, prípadne jahodové pyré.

Tieto ďalšie recepty obsahuju mlieko a veľa celiatikov nemôže mlieko /resp.laktózu/, teda iba pre tých, čo môžu mlieko.

Grankovo – jogurtové pohladenie
Na prípravu dvoch porcií potrebujete:
150 ml vychladeného mlieka
150 ml bieleho jogurtu
30 g medu
40 g (8-10 kávových lyžičiek) GRANKA
čerstvé jahody na ozdobenie

Postup: Mlieko, jogurt, med i GRANKO vložíme do mixéra a rozmixujeme na penu. Nalejeme do pohára a ozdobíme plátkami čerstvých jahôd.

Grankový karibský sen
Na prípravu dvoch porcií potrebujete:
100 ml vychladenej vody
100 ml mlieka
50 g kokosového mlieka
40 g (8-10 kávových lyžičiek) GRANKA
50 ml bieleho rumu
4 kocky ľadu
Na ozdobenie kúsok čerstvého ananásu, alebo kúsok kokosu

Postup: Do šejkra nalejeme vodu, mlieko, kokosové mlieko a biely rum, nasypeme GRANKO a kocky ľadu. Premiešame a ihneď podávame.


Grankové mätové pokušenie

Na prípravu dvoch porcií potrebujete:
200 ml vychladeného mlieka
2 kopčeky vanilkovej zmrzliny,
40 g (8-10 kávových lyžičiek) GRANKA
lístky čerstvej mäty priepornej alebo mätový sirup – množstvo podľa chuti

Postup: Do mlieka pridáme zmrzlinu, mätu a GRANKO, spoločne rozmixujeme do peny a nalejeme do pohára a ihneď podávame. Ozdobíme lístkom mäty.

Grankový ovocný sen
Na prípravu jednej porcie potrebujete:
80 g čerstvého ovocia alebo 30 ml ovocného pyré (napr. Le fruit de Monin)
100 ml mlieka alebo 80 ml bieleho jogurtu /ak by sa dal grecky/
3 – 4 kávové lyžičky Granka
1 kopček zmrzliny podľa chuti
na ozdobenie čerstvé ovocie

Postup: Do mixéra vlejeme ovocné pyré alebo ovocie, mlieko, popr. jogurt, 80 ml Granka a nakoniec pridáme ľad. Všetko mixujeme do „hladka“. Pokiaľ máme možnosť, používame drvený ľad. Ihneď podávame.