Chlieb bez lepku, ktorý konzumuje počas pretekov, je výborný na trávenie a bohatým zdrojom dlhšie trvajúcej energie. Recept podľa kuchárky cyklistického družstva Tinkoff Saxo Hannah Grant.

Recept: 600 g orechov a semienok (slnečnicové semienka, tekvicové, sezamové, ľanové, vlašské orechy, lieskovce, madle, chia) 6 vajec 0,5 dl oleja 1/2 ČL morskej soli.

Postup: Polovicu všetkých semienok rozmixovať v mixéri na jemnejšiu zmes, ktorá lepšie vyplní hmotu chleba. Všetko spolu zmiešať a vyliať do chlebovej formy vyloženej papierom na pečenie. Rúru vyhriať na 160 °C a chlieb piecť 45 min. Krájať na veľmi tenké krajíčky. Výborný je s medom alebo domácim džemom. Z tohto množstva vyjde chlieb s hmotnosťou 900 g. Vydrží týždeň.

Zdroj: www.cas.sk