BEZGLUTÉNOVÉ CEREÁLIE
Nezabudli sme ani na ľudí s bezlepkovou diétou (celiatikov)

Bola vám diagnostikovaná celiakia? Patríte teda k tým, ktorí majú alergiu na glutén (lepok). Hlavným zdrojom gluténu sú obilniny ako pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut a výrobky z nich.

spoločnosť VEPY rozšírila výrobný sortiment radu VEPY Línia o skupinu výrobkov vyrobenú na báze obilnín (kukurica, ryža, pohánka, amarant), ktoré prirodzene neobsahujú glutén (lepok) a sú bez pridania cukru a soli

surovinový základ týchto výrobkov sme doplnili o pohánkovú múku vyrobenú zo zrna pohánky

pohánka je bezlepkovou obilninou, má vysoký obsah vlákniny, ľahko stráviteľných bielkovín a priaznivý pomer obsahu nasýtených a nenasýtených mastných kyselín, je bohatá na minerály, vitamíny, najmä B, cholín, E a rutín, je zdrojom účinných látok priaznivo pôsobiacich na pečeň, srdce, cievy a tráviacu sústavu