BioGaia ProTectis obsahuje patentované ľudské baktérie mliečneho kvasenia – Lactobacillus reuteri

Odkiaľ pochádza?
Komerčne dostupný kmeň Biogaia ProTectis® pre ľudské využitie, nazývaný Lactobacillus reuteri Protectis, bol izolovaný z materského mlieka ženy žijúcej v Peruánskych Andách, teda niekoho, kto žije v dokonalej harmónii s prírodou..

Prečo je BioGaia taká dôležitá?
Keďže sa Lactobacillus reuteri prirodzene vyskytuje v človeku, je súčasťou črevnej mikroflóry Je to jeden z mála druhov laktobacilov, ktorý je jedinečným spôsobom prispôsobený výskytu v tráviacom trakte človeka. Väčšina druhov má svoje prirodzené životné prostredie mimo ľudského tela, a preto sú len dočasnými obyvateľmi získanými zo stravy.

Je užívanie bezpečné?
Počas posledného desaťročia boli vykonané štdie na bezpečnosť s Lactobacillus reuteri u zdravých novorodencoch, malých deťoch, dospelých a dospelých s nedostatočnou imunitou. Vo všetkých týchto štúdiách bolo dokázané, že Lactobacillus reuteri nemá vedľajšie účinky, ani vtedy, keď je podávaná v dávkach značne prevyšujúcich normálne hladiny vo výrobkoch Biogaia. Od roku 1996 sa skonzumovalo viac ako jeden bilión denných dávok Lactobacillus reuteri bez akýchkoľvek zaznamenaných vedľajších účinkov.