Po jednom balíčku vyhrávajú: pani Beáta Vránová, pan Jozef Vincenc a pani Viera Knappová. Srdečne výhercom gratulujeme a tešíme sa na stretnutia pri realizácii ďalších súťaží. Všetkým vám ďakujeme za účasť na súťaži a prajeme veľa šťastia v ďalších súťažiach, ktoré práve pripravujeme a čoskoro ich na našej webovej stránke uverejníme.

Raňajky s Quinoou

Ingrediencie: Quinoa, kakaový prášok, banán na osladenie a zahustenie

Postup: Uvaríme si quinou, pridáme roztlačený alebo vymixovaný banán a spolu zmiešame. Nakoniec posypeme kakaovým práškom a môžeme dosladiť kvalitným sladidlom, napr. Panelou BIO. Kakao ako výrazná chuťová a antioxidačná zložka so svojim 10% obsahom kakaového masla príjemne zjemní a zahustí dezert alebo kašu (verzia – kaša z quinoiy: pridáme navyše trochu mandľového mlieka alebo iného rastlinného mlieka).

Zdravotný účinok:
Quinoa – bezlepková obilnina a pseudocereália býva často označovaná aj ako superpotravina pre svoj vysoký podiel bielkovín a lizínu (aminokyselina), ktorá sa bežne v iných obilninách vyskytuje so zníženým obsahom. Tento recept môže byť podávaný ako dezert alebo aj na raňajky. Je vhodný pre deti (alternatíva príkrmu pre dojčatá od 12 mesiaca) aj dospelých.

www.vitafoodschool.sk