Carthage garden sa zameriava na prvotriedne potraviny s orientáciou na stredomorskú kuchyňu, ktorá je právom označovaná za jednu z najzdravších. Carthage garden je synonymum kvality a zdravia. Všetky produkty ponúkané pod značkou Carthage garden sú 100% prírodné. Sú vyrábané zo starostlivo vyberaných prvotriednych ingrediencií a bez použitia akýchkoľvek chemických či konzervačných látok. Zoznámte sa so svetom Carthage garden a váš deň sa premení na nespútaný tanec chutí, ktoré si podmania vaše srdce.

Olivové oleje
Zažite olivový olej, ktorý vás prenesie v priestore aj čase do slnkom presvietených olivových hájov a vaše chuťové poháriky naplní chuťou tých najlepších tuniských olív. Ochutnajte najkvalitnejší extra panenský olivový olej čistý alebo s netradičnými príchuťami.

Extra panenský olivový olej Benoit 500 ml
Extra panenský olivový olej Benoit s ľahkou ovocnou chuťou, svojou zlatožltou farbou a s jemným dotykom vône kvetín prináša chuťovým pohárikom fantastický zážitok pravej olivovej chuti.

Vlastnosti
Vyniká svojou znamenitou kvalitou. Jednozložkový olej bez prídavných látok s aciditou < 0,5%. Má stopercentne prírodný charakter. Je lisovaný za studena výlučne mechanickým spôsobom.

Použitie
V zime či v lete, bez kvalitného a chutného olivového oleja sa žiadna kuchyňa nezaobíde. Je vhodný na prípravu jedál studenej aj teplej kuchyne.

Dresing na báze extra panenského olivového oleja s prírodnou arómou citrón
Dresing na báze extra panenského olivového oleja s prírodnou arómou citrónu prinesie vášmu jedlu dokonalú harmóniu jemnosti a sviežosti. V kontraste týchto chutí objavíte skutočnú chuť slnka.

Vlastnosti
Vyniká svojou znamenitou kvalitou. Má stopercentne prírodný charakter a aciditu < 0,5%. Je lisovaný za studena výlučne mechanickým spôsobom.

Použitie
Čerstvo pozberané citróny a starostlivo vyberané čierne olivy zo slnkom zaliatych hájov sú základom tohto výnimočného oleja. Najlepší je na dochutenie rýb, grilovaných jedál a dusenej zeleniny.

Dresing na báze extra panenského olivového oleja s prírodnou arómou cesnak
Dresing na báze extra panenského olivového oleja s prírodnou arómou cesnaku vytvorí na vašom stole novú dimenziu chutí. Nechajte sa vlákať do voňavého sveta olivového oleja Carthage garden.

Vlastnosti
Vyniká svojou znamenitou kvalitou. Má stopercentne prírodný charakter a aciditu < 0,5%. Je lisovaný za studena výlučne mechanickým spôsobom.

Použitie
Silná chuť cesnaku zachytáva podstatu tuniskej kuchyne a dáva extra panenskému olivovému oleju tú správnu chuť. Obľúbené recepty s ním získajú nový rozmer. Najlepšie uplatnenie nájde pri grilovaní, v marinádach, v pečených zemiakoch alebo na hriankach.


Zelenina

Nájdite v sebe skrytého gurmána a prekvapte svoje zmysly čarovnou chuťou zeleniny, ktorá tvorí základ stredozemskej kuchyne. Či už sa rozhodnete pre grilované papriky, sušené paradajky alebo pre iné tradičné zeleninové produkty, vnesú vám do života nový rozmer chuti.

Olivová pasta z čiernych olív
Prineste si domov vánok Stredomoria aj za chladnejších dní. S pohárom dobrého vína si vychutnáte pastu z optimálne dozretých olív napríklad ako predjedlo s čerstvým pečivom.

Vlastnosti
Veľmi populárne jedlo najmä v Stredomorí. Olivovú pastu môžete použiť ako fantastické predjedlo s chrumkavým čerstvým pečivom alebo krekrami, ale ponúka aj možnosť kreatívneho využitia v kuchyni. Experimentujte aj vy, napríklad s avokádom, pridajte ju do šalátov, použite ako plnku do hydiny, na omáčky k cestovinám alebo ako dochucovadlo jedál. Vhodné pre vegetariánov, bez alergénov a konzervačných látok.
Po otvorení skladujte v chlade okolo 4°C.

Zloženie
Čierne olivy, slnečnicový olej, kapary, olivový olej, cesnak, oregano, soľ.

Olivová pasta zo zelených olív
Vynikajúca olivová pasta zo zelených olív ochutená podľa tradičnej stredomorskej receptúry.

Vlastnosti
Inšpirujte sa slnečným Stredomorím a pripravte skvelé predjedlo s čerstvou bagetou alebo použite pastu k cestovinám, pečeným zemiakom, poprípade z nej pripravte lahodné slané koláče. Vhodné pre vegetariánov, bez alergénov a konzervačných látok.
Po otvorení skladujte v chlade okolo 4°C.
Zloženie
Zelené olivy, slnečnicový olej, kapary, olivový olej, cesnak, oregano, soľ.

Paradajky sušené na slnku
Paradajky sušené na slnku v bylinkovom oleji sú klasickou ingredienciou stredomorskej kuchyne. Sú vyrobené zo 100% prírodných surovín bez chemickej konzervácie.

Vlastnosti
Tieto sušené slnkom nasiaknuté paradajky možno použiť viacerými spôsobmi. V kombinácii s olivovým olejom, parmezánom a kvalitnými cestovinami pripravíte jednoduché a božské jedlo.
Paradajky sušené na slnku v sebe ukrývajú silu slnečných lúčov a vôňu mora. Okúste aj vy kúsok tohto raja a pocíťte skutočnú radosť z jedla. Nebojte sa experimentovať! Sušené paradajky použite ako základ predjedla s čerstvou zeleninou a pečivom alebo nimi ochuťte vaše obľúbené cestoviny, pizzu, omáčky či polievky.

Zloženie
Paradajky sušené na slnku, rastlinný olej, olivový olej, cesnak, korenie, ocot a soľ.

Chakchouka – tuniský ratatouille
Chakchouka – tuniský ratatouille je úžasné, voňavé a chutné tuniské jedlo. Pozostáva z dusenej zeleniny a podáva sa horúce. Tajomstvá stredomorskej kuchyne sú skryté vo fantázii a ilúziách domorodcov. Vedia, že len kvalitné jedlo vonia a chutí po emóciách.

Vlastnosti
Nechajte sa zlákať a vychutnajte si tajomstvo na vašom stole! Je to jednoduché: vylejete Chakchouku na rozpálenú panvicu, zohrejte na miernom ohni a za stáleho miešania pridajte vajcia a kúsky pikantnej klobásy. Dobrú chuť!

Zloženie
Zeleninová zmes paradajky, cibuľa, paprika (81%), slnečnicový oej a olivový olej, rasca, koriander a soľ.

Grilované papriky
Grilované papriky Carthage garden sú delikátne lúpané a grilované papriky nakrájané na tenké plátky. Každý kúsok je ručne krájaný a pečený. A v tom je ich jedinečnosť.

Vlastnosti
Ideálne chutia ako studené predjedlo alebo ako príloha k ďalším jedlám. Vychutnajte si ich ako súčasť najrozmanitejších šalátov, ale sú vhodné aj ako dochucovadlo mäsitých pokrmov. Paprikové filety Carthage Garden nielenže výborne dotvoria chuť jedál, ale uľahodia aj vášmu oku. Veď milovať sa má všetkými zmyslami!

Zloženie
Grilované papriky (71%), voda, ocot, soľ, cukor, kyselina mliečna.

Mleté paradajky sušené na slnku
Objavte silu slnka ukrytú v chutnej šťavnatej dužine paradajok. Mleté paradajky sušené na slnku sú vyrobené zo 100% prírodných ingrediencií bez chemickej konzervácie.

Vlastnosti
Toto tradičné jedlo v stredozemskej kuchyni je vhodné ako samostatný predkrm s pečivom. Svojou najkoncentrovanejšou chuťou šťavnatých rajčín obohatí všetky jedlá, mäsité pokrmy a šaláty. Je tiež skvelou voľbou na ochutenie cestovín alebo polievok.

Zloženie
Paradajky sušené na slnku, rastlinný olej, olivový olej, cesnak, korenie, ocot a soľ.

Paprikové pyré Harissa Berbére
Paprikové pyré Harissa Berbére je zmesou na slnku sušených a údených paprík. Je klasikým pokrmom tuniskej kuchyne. Je ideálne ako pikantná omáčka zmiešaná s olivovým olejom alebo ako príloha k ďalším jedlám.

Vlastnosti
Tunisania Harissu využívajú na zvýšenie pálivosti či už do mäsa alebo zeleninových pokrmov. Obľubujú ju tiež samotnú s chlebom ako predjedlo. Je vhodná aj ako dochucovadlo cestovín, do marinád alebo si ňou jednoducho potriete steak.

Zloženie
Sušené papriky, údené papriky, cesnak, korenie, soľ.

Omek Houria – jemne pikantný mrkvový šalát
Omek Houria – jemne pikantný mrkvový šalát je lahodný kúsok tradičného tuniského pokrmu.

Vlastnosti
Táto zdravá mrkvová zmes chutí stredomorskej kuchyne sa výborne hodí s chlebom, môžete pridať aj vajce, olivy a tuniaka.

Zloženie
Mrkva, cesnak, slnečnicový olej, olivový olej, korenie, soľ.

Caponata – sicílsky ratatouille
Caponata – sicílsky ratatouille je lahodná zmes nadrobno nakrájaných čerstvých baklažánov a čerstvej tuniskej zeleniny. Je vyrobený podľa tradičného sicílskeho receptu a používa sa ako studený alebo mierne zohriaty pokrm.

Vlastnosti
Ratatouille sa výborne hodí ku grilovaným rybám alebo k mäsu, no môžete ho použiť aj ako omáčku na cestoviny alebo ryžu. Výrazná chuť Caponaty si vás podmaní. Je vyrobená zo 100% prírodných ingrediencií a bez chemickej konzervácie. Vychutnajte si tento lahodný kúsok stredomorskej kuchyne.
Zloženie
Baklažán, paprika, cibuľa, paradajky, slnečnicový olej, olivový olej, ocot, kapary, olivy, cesnak, soľ, cukor.