Chrumkavé kuracie kúsky s ryžou

Kuchyňa : medzinárodná
Obtiažnosť prípravy : Jednoduchý
Doba prípravy : 45 min.
Porcie : 4

Zoznam surovín:
ryža Basmati 250 gramov
kukurica sterilizovaná 150 gramov
múčka škrobová 10 gramov
soľ 3 štipky
olej 1 lyžica ( na vyprážanie )
vajcia 1 kus
kuracie mäso 250 gramov ( prsia )
mandľové lupienky 10 gramov

Postup prípravy:
Vajcia dobre rozmiešame so škrobovou múčkou, až vznikne hladké cestíčko.

Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame na rezance, osolíme ich a obalíme v pripravenom cestíčku. Sprudka ich opečieme z oboch strán v panvici s trochou oleja ( na panvici musíme rezančeky hneď spočiatku oddeliť, aby sa nezlepili ) a preložíme na papierovú utierku, aby odsala prebytočný tuk .

Do horúcej ryže, ktorú sme vopred uvarili v osolenej vode, vmiešame kukuricu bez nálevu.

Ryžu s kukuricou rozdelíme do misiek alebo tanierov, pridáme kuracie rezančeky a posypeme ich mandľovými lupienkami .

Poznámka k receptu
Mandľové lupienky môžete dopredu opražiť dozlata na suchej panvici. Budú chrumkavejšie a chutnejšie.