Orieškové miňonky sú bez lepku, bez laktózy, vegan, potrebujete na ne menej ako 5 ingrediencií a sú nepečené

Na cca 14 keksíkov potrebujeme: 

½ šálky čokoládových dukátikov (bez laktózy, resp. vegan)

2 PL lieskovcového masla

2 PL javorového sirupu

1 PL masla (bez laktózy, resp. vegan)

5 ks tortových oplátok bez lepku veľkosti cca 10 x 15 cm

Na obalenie: 

½ šálky horkej čokolády

  1. Nad parou si roztopíme čokoládu.
  2. Pridáme do nej lieskovcové maslo, sirup a vegánske maslo. Dobre rozmiešame na hladký krém.
  3. Hotový, ešte teplý krém rozotrieme na oplátku a prikryjeme ďalšou. Opakujeme. Z tohto množstva natrieme  4 kusy oplátok. Piatu dáme na vrch a rovnomerne zaťažíme, aby sa oplátky zlepili. Necháme oddychovať.
  4. Zatiaľ si nad parou roztopíme čokoládu. Zlepené oplátky nakrájame na podlhovasté rezy a po jednom namáčame v čokoláde. Necháme stuhnúť.

Pozn.: Lieskovcové maslo môžeme nahradiť mandľovým alebo arašidovým.

https://www.instagram.com/adrikemka/

www.malouvidlickou.sk 

Recept na Orieškové miňonky od Adriana Kemka nájdete aj v ročenke BezLepku 2025/2026, ktorú si môžete bezplatne stiahnuť na https://www.bezlepku.sk/rocenky-na-stiahnutie/