Orieškové miňonky sú bez lepku, bez laktózy, vegan, potrebujete na ne menej ako 5 ingrediencií a sú nepečené
Na cca 14 keksíkov potrebujeme:
½ šálky čokoládových dukátikov (bez laktózy, resp. vegan)
2 PL lieskovcového masla
2 PL javorového sirupu
1 PL masla (bez laktózy, resp. vegan)
5 ks tortových oplátok bez lepku veľkosti cca 10 x 15 cm
Na obalenie:
½ šálky horkej čokolády
- Nad parou si roztopíme čokoládu.
- Pridáme do nej lieskovcové maslo, sirup a vegánske maslo. Dobre rozmiešame na hladký krém.
- Hotový, ešte teplý krém rozotrieme na oplátku a prikryjeme ďalšou. Opakujeme. Z tohto množstva natrieme 4 kusy oplátok. Piatu dáme na vrch a rovnomerne zaťažíme, aby sa oplátky zlepili. Necháme oddychovať.
- Zatiaľ si nad parou roztopíme čokoládu. Zlepené oplátky nakrájame na podlhovasté rezy a po jednom namáčame v čokoláde. Necháme stuhnúť.
Pozn.: Lieskovcové maslo môžeme nahradiť mandľovým alebo arašidovým.
https://www.instagram.com/adrikemka/
Recept na Orieškové miňonky od Adriana Kemka nájdete aj v ročenke BezLepku 2025/2026, ktorú si môžete bezplatne stiahnuť na https://www.bezlepku.sk/rocenky-na-stiahnutie/