Olomoucké tvarôžky sú pod mazom zräjúci syr, medzi ostatnými syrmi vynikajú vďaka svojim nutričným hodnotám – obsah tuku len do 1 %, pritom sú zdrojom plnohodnotných bielkovín a vápnika. Majú jemne pikantnú chuť, charakteristickú a nezameniteľnú vôňu.
Olomoucké tvarôžky Gastro malé 1000 g

Olomoucké tvarôžky Venčeky 125 g

Olomoucké tvarôžky Tyčinky 125 g

Olomoucké tvarôžky Špeciál 80 g

Olomoucké tvarôžky Malé 100 g

Olomoucké tvarôžky Kúsky s rascou 125 g

Olomoucké tvarôžky Kúsky s restovanou cibuľkou 125 g

Olomoucké tvarôžky sú zrejúci syr vyrobený z odstredeného (odtučneného) mlieka. Majú jedinečnú pikantnú chuť, typickú vôňu, povrch so zlatožltým mazom a súdržnú polomäkkú až mäkkú konzistenciu s viditeľne svetlejším jadrom. Ich tvar má spravidla podobu kotúčikov, krúžkov, tyčiniek či nepravidelných kúskov. Olomoucké tvarôžky patria k stolovým syrom. Majú charakteristickú a nezameniteľnú chuť i vôňu spôsobenú (proteolytickým) rozkladom bielkoviny syra počas zrenia. Vďaka svojej nutričnej hodnote – nízkej energetickej hodnote (čiže nízkemu obsahu tuku) – a obsahu plnohodnotných bielkovín a vápnika, sa olomoucké tvarôžky radia na prvé miesto medzi syrmi.
Pri výrobe olomouckých tvarôžkov sa nepoužívajú geneticky modifikované suroviny. Vyrábajú sa bez pridania syridiel, farieb, aromatických látok a stabilizátorov. Obsahujú alergén – tvaroh vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka. Neobsahujú látky, ktoré spôsobujú celiakiu, preto sú vhodné pri bezlepkovej diéte. Neobsahujú ani látky spôsobujúce fenylketonúriu.
Pre prihlásenie sa na odber nášho newslettru zadajte prosím Vašu e-mailovú adresu.

